Băsescu, despre varianta Dragnea premier: "Am crea şi noi nişte unicate în Uniunea Europeană"

Traian Băsescu este sceptic cu privire la posibilitatea numirii lui Liviu Dragnea în fruntea noului Executiv după alegerile parlamentare.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu crede că este o idee bună ca şeful PSD Liviu Dragnea - condamnat definitiv în dosarul Referendumul - să fie desemnat premier după alegerile parlamentare din toamnă.

"Am crea şi noi nişte unicate în UE, premier condamnat - fie el şi cu suspendare! Nu cred că vreun preşedinte responsabil ar desemna premier un om condamnat pentru furt la vot. Furt la vot! Despre asta vorbim, despre furt de democraţie!", a declarat ironic Traian Băsescu, la Digi24.

Liderul PMP nu exclude posibilitatea ca Dacian Cioloş să primească un nou mandat de premier, însă pentru ca acest lucru să fie posibil, liberalii ar trebui să câştige alegerile.

"Ar putea fi varianta ca PNL, varianta teoretică, PNL să câştige alegerile, să fie cel mai mare partid, să aibă cel mai mare număr de parlamentari şi atunci dnul Iohannis să desemneze premier de la PNL", a explicat Traian Băsescu, adăugând că orice altă variantă nu-i va permite lui Dacian Cioloş să rămână în fruntea Guvernului.

Întrebat dacă crede în varianta unui guvern de coaliţie PSD cu PNL, care să-l susţină pe Cioloş, fostul preşedinte al României a replicat:

"Nu cred, PSD-ului îi pare rău şi acum că a făcut această înţelegere cu guvernul de tehnocraţi, e evident că nu o vor digera nici după alegeri".