Băsescu despre rolul lui Iohannis în scandalul salariilor pentru demnitari: "Din interes naţional, un papagal este lăsat fără pene"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, intervine şi el în scandalul măririi salariilor pentru demnitari, opinând, printr-o postare pe Facebook, că, în toată această poveste, Klaus Iohannis a avut rolul unui papagal, şi încă unul... fără pene.

Redăm postarea de pe Facebook a fostului preşedinte.

"Cînd interesul naţional este să-l faci de rahat pe Iohannis, se procedează după cum urmează:
1. PM Victor Ponta îi promite, la un moment dat, lui Iohannis că îi va rezolva dorinţa cu triplarea salariului, dar aşteaptă un moment potrivit;
2. Se numeşte în funcţia de PM-interimar un general care se culcă şi se scoală cu interesul naţional în gură;
3. Generalul interimar îi promite preşedintelui că-i poate satisface imediat pofta de triplare a salariului, cu condiţia ca şi preşedintele să susţină public acest lucru;
4. Preşedintele acceptă jocul în timp ce interimarul îl asigură că şi turcitul şchiop este de acord;
5. Preşedintele face declaraţia de susţinere a triplării propriului salariu, interimarul interesului naţional emite OUG prin care se ţine de cuvînt, dar uită să-i spună parvenitului însetat de triplarea salariului că a fost bine împachetat şi introdus într-o capcană;
6. După două zile de dezbatere publică sub un pretext bine regizat, vine turcitul şchiop şi spune: nu mai vreau să-ţi triplez salariul, pentru că nu-i corect faţă de popor.

Şi uite aşa, din interes naţional, un papagal este lăsat fără pene de i se vede târtiţa. Oprea, Ponta, Mihalache şi Iohannis au jucat toţi într-o piesă bine regizată public, dar numai unul nu a ştiut că rolul său este acela de papagal fără pene.

PS. Dorinţa de parvenire l-a făcut pe papagal să solicite modificări şi dotări care vor depăşi două milioane euro la vila LAC 3. Ce-o să ne distrăm când se va afla public că nu se mai poate aloca toată suma, drept pentru care se va declara lucrarea gata, doar că vila nu are montate uşile, geamurile, duşurile şi wc-urile. Să vedeţi cum o să-i piară preşedintelui pofta de a mai cere demisia PM."

Reamintim că miercuri, Gabriel Oprea, la momentul respectiv premier interimar, a anunţat adoptarea unei ordonanţe prin care salariile lunare ale demnitarilor se vor majora de luna următoare. Premierul Ponta, reîntors în ţară în aceeaşi zi a anunţat amânarea majorării indemnizaţiilor pentru înalt demnitari, afirmând că aceasta a fost adoptată în urma unei discuţii între preşedinte şi premierul interimar.

"Eu ştiam că au discutat (Iohannis cu Oprea - n.r.) să aprobe această ordonanţă în absenţa mea şi am fost informat în acest sens. Acum, aflu de la domnul Mihalache că, de fapt, am fost dezinformat şi Iohannis habar nu are, că nu are nicio treabă cu chestia asta. Atunci, miercuri vom adopta o altă decizie, în sensul că se măresc salariile demnitarilor atunci când se măresc pentru toţi bugetarii.

La rândul său, Oprea a susţinut că "ideea aparţine Guvernului şi lui Victor Ponta. Ştiu că premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis s-au pus de acord în principiu asupra adoptării unui act normativ prin care să fie majorate indemnizaţiile demnitarilor, în contextul discuţiilor despre creşterea salariilor bugetarilor. Am lucrat cu ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor, ţinând seama de principiul atragerii competenţei şi lupta împotriva corupţiei, şi din cei 71 de demnitari care erau vizaţi de proiectul de ordonanţă, au rămas la final 48."

Punctul pe I l-a pus premierul, care a concluzionat afirmând că Oprea a fost, ca întotdeauna, un om serios însă, din păcate nu a vorbit cu cine trebuie, a vorbit cu domnul Iohannis, care, de altfel, a fost de acord."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.