Băsescu despre Kovesi: "Nu am nicio reţinere să spun "mai daţi-i un mandat"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Invitat luni la Adevărul Live, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că Laura Codruţa Kovesi, despre care nu demult afirmase că i-ar fi silă să o sune, ar avea susţinerea sa pentru încă un mandat de procuror-şef DNA.

"Nu am nicio reţinere să spun "mai daţi-i un mandat". Ce pot să-i reproşez este recurgerea la arestări, când avem atâţia demnitari cercetaţi în libertate. Partea spectaculară ar putea să lipsească", a declarat Băsescu după ce în prealabil a evocat modul în care Kovesi a fost numită în fruntea DNA.

"Povestea cu numirea doamnei Kovesi este mai interesantă. Am spus că trebuie să găsim un procuror care să nu fie suspectat de legături cu ce era atunci prin Parchet. Am cerut la Parchet sau Ministerului Justiţiei o situaţie a procurorilor. Am cerut date despre toţi procurorii: vechime, dosare. Mă uitam să fie tineri pentru că aveam problema cu elefanţii. Kovesi a avut toate datele. Era femeie, avea 33 de ani, fusese sportivă", a rememorat fostul preşedinte, citat de B1 TV, criteriile care ar fi stat la baza alegerii Codruţei Kovesi.

Traian Băsescu a mai adăugat că are informaţii conform cărora în sălile de judecată se pregăteşte o modificare mică, dar care va conta extrem de mult din punct de vedere al imaginii:

"Se pare că urmează să facă nişte piedestale. Avocatul să aibă un piedestal de 10 centimetri, procurorul de 40 de centimetri şi judecătorii de 45 de centimetri." a declarat Băsescu adăugând că judecătorul este Dumnezeul care stă pe scaun şi dă cu ciocănelul iar într-un stat de drept procurorul este egal cu avocatul.

Reamintim că, în urmă cu o lună, Traian Băsescu, nemulţumit de arestarea Elenei Udrea declara că nu îi sună pe Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu "din silă", pentru că "sunt artizanii acestui mod răvăşit de a a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat" şi îi acuză pe aceştia că "vor să mai rămână cinci mandate."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.