Băsescu, despre haita propagandei şi Kovesi în cătuşe la televizor

"Dragi propagandişti ai anilor '50, mă întreb cum aţi mai putea apăra DNA punând semnul egal între Kovesi şi DNA dacă într-o zi o veţi vedea la televizor pe Kovesi cu cătuşe", le-a transmis Traian Băsescu celor care l-au catalogat drept duşman al justiţiei pentru luările sale de poziţie.
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015 (Epoch Times România)

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este departe de a fi întruchiparea corectitudinii şi a cinstei, a declarat joi, pe contul său de Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu, într-o postare dedicată "propagandaştilor încazarmaţi" care l-au declarat "duşman al justiţiei".

"Am văzut haita de propagandă a anilor '50 la lucru! Imediat ce dai să vorbeşti de Laura Codruţa Kovesi, dacă n-o lauzi consistent, propagandaştii încazarmaţi te declară duşman al justiţiei, mai ales dacă îndrăzneşti să spui că doamna face abuzuri sau că lasă infractori de teapa lui Pescariu şi Florică în libertate şi cu banii furaţi în conturi sau că îşi alege ţintele selectiv sau că sacrifică viaţa unor oameni pentru propria-i glorie.

În buna tradiţie a anilor '50, propagandiştii nu fac deosebirea dintre un om, vremelnic aflat în fruntea DNA, şi instituţia DNA care trebuie să funcţioneze corect şi eficient, democratic şi respectând drepturile fundamentale, instituţie pe care o susţin fără rezerve", a scris Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a ţinut să transmită "un lucru cert haitei propagandei": "Kovesi este departe de a fi întruchiparea corectitudinii şi a cinstei şi, în acest sens, am aflat destule în ultimele luni ale mandatului şi mai ales după ce am plecat de la Cotroceni".

"Dragi propagandişti ai anilor '50, dacă vreţi să faceţi ceva pentru DNA şi pentru ţară, apăraţi instituţia şi n-o legaţi definitiv de un om trecător. Mă întreb cum aţi mai putea apăra DNA punând semnul egal între Laura Codruţa Kovesi şi DNA dacă într-o zi o veţi vedea la televizor pe Laura Codruţa Kovesi cu cătuşe. Pricepeţi de ce nu este bine să puneţi semnul egal între un om şi o instituţie?", a continuat fostul preşedinte.

La finalul postării sale, Traian Băsescu a atras atenţia că România are o singură instituţie care se confundă cu omul ales: preşedintele.

"Eu nu o acuz pe Kovesi de plagiat, pentru că nu sunt calificat pentru o astfel de apreciere. Eu o suspectez doar că a obţinut verdictul de neplagiat prin manopere frauduloase specifice unora dintre aceia pe care domnia sa îi încătuşează. Şi încă ceva, dacă în timp ce eu mă frământam să găsesc o soluţie pentru Kovesi la sfârşitul mandatului de Procuror General, doamna participa alături de Ghiţă şi alţi PSD-işti la manopere pentru albirea doctoratului, eu ce să mai spun azi?", a mai precizat fostul preşedinte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne