Băsescu, despre Guvernul Cioloş: "E un guvern controlat consistent de PSD"

Guvernul de tehnocraţi al lui Cioloş este controlat consistent de PSD, susţine Traian Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Băsescu a opinat marţi că guvernul lui Dacian Cioloş este sub controlul PSD. De altfel, faptul că primul de lângă premier la votul de învestitură din Parlament a fost Vasile Dâncu, nu celălalt vicepremier, arată clar "cine este jupânul."

”Suntem în faţa guvernului lui Klaus Iohannis, dar nu cred că l-a avut în vedere acum un an când spunea că vrea guvernul lui. E un guvern controlat consistent de PSD. Primul de lângă premier nu e domnul Borc, ci domnul Dâncu, semnal clar pentru ţară cine e jupânul.

Victor Ponta a greşit când şi-a dat demisia. Toţi îi vor mânca din palmă lui Dacian Cioloş, inclusiv Dâncu”, a declarat Traian Băsescu la România TV, preluat de stiripesurse.ro.

Dacian Cioloş în Parlament, la şedinţa de învestitură a Guvernului, 17 noiembrie 2015
Dacian Cioloş în Parlament, la şedinţa de învestitură a Guvernului, 17 noiembrie 2015 (Epoch Times)

Reamintim că Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş a fost validat marţi de Parlament cu 389 de voturi "pentru", 115 "împotrivă" şi două voturi nule. Anterior acestui vot, liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat susţinerea condiţionată pentru noul guvern:

"Depinde de dumneavoastră, domnule premier, dacă vom fi parteneri sau adversari. Vom susţine guvernul atâta timp cât continuă măsurile adoptate de guvernarea noastră, că stă în mandatul agreat. Dacă vom avea cea mai mică îndoială că aceste condiţii sunt respectate, sprijinul nostru va înceta", a declarat Dragnea.

Mai amintim că fostul preşedinte Băsescu a declarat, anterior votului de astăzi din Parlament, că la momentul retragerii lui Ponta, Dragnea ştia deja că în funcţia de premier va fi desemnat Dacian Cioloş.

"Faptul că nu s-a dus cu un nume de prim-ministru la prima întâlnire cu preşedintele Iohannis mie îmi arată că jocurile erau făcute, ştiind că Cioloş era de multă vreme o soluţie. Deci, practic, Dragnea şi-a negociat partidul", a declarat duminică Băsescu.

Cât despre guvernul Cioloş, Traian Băsescu a menţionat că însăşi ideea unui guvern de tehnocraţi reprezintă o demagogie, având în vedere că tehnocraţii "trebuie să cerşească votul politicienilor."

"Aici e demagogia — guvern de tehnocraţi, dar care trebuie să cerşească votul politicienilor, or politicienii aceia când spun 'da, domnul Cioloş, îţi dăm voturile PSD, dar îţi cerem mai multe lucruri', de aceea eu sunt împotriva guvernelor tehnocrate", a afirmat fostul preşedinte.