Băsescu, despre candidatura Monicăi Macovei: E posibil să fi intrat într-o capcană

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri seara, la postul B1 TV, că nu-şi explică atitudinea PDL-ului faţă de candidatura la prezidenţiale a Monicăi Macovei, respectiv tăcere faţă de această candidatură independentă, şi că nu are ambiţia să aibă un candidat propriu la Preşedinţie.

„Mi-e greu să înţeleg cum un partid care a dat trei primari generali ai Capitalei, doi preşedinţi şi care nu s-a făcut de râs, cum nu are ambiţia să aibă candidat la prezidenţiale. M-a surprins tăcerea PDL faţă de decizia Monicăi Macovei de a candida independent. De asemenea, m-a surprins tăcerea PNL”, a spus preşedintele.

Traian Băsescu suspectează faptul că Monica Macovei a intrat nevinovată într-o capcană: „Mă tem că este un soi de capcană în care Monica a intrat nevinovată. De genul o lăsăm pe Monica să candideze pentru că atrage electoratul lui Băsescu şi ni-l aduce în turul doi”.

Replica Monicăi Macovei

Monica Macovei a afirmat într-o emisiune la B1 Tv că nu este nicio înţelegere şi niciun blat cu PDL: "Eu am intrat în această competiţie ca să câştig! Nu am alte obiective decât să intru în turul 2 de scrutin şi, repet, să câştig în faţa candidatului PSD. Şi pentru asta mă bazez pe toţi cei care doresc o Românie mai bună, cu dreptate în toate, cu politicieni cinstiţi. Practic eu mă lupt cu clasa politică. Şi vreau să nu mai fie corupţie în clasa politică, în educaţie, în sănătate, în economie - vreau o economie solidă, corectă, care să genereze locuri de muncă".

Referitor la faptul că PDL nu a sancţionată în niciun fel pentru candidatura independentă, Macovei a afirmat că sancţiunea din partid trebuie să o dea partidul. "Eu am spus despre loialităţi şi trădări, eu nu sunt un trădător. Sigur, la un moment dat poate că se întâmplă şi demisia. Dar eu mi-am anunţat candidatura independentă, nu m-au exclus, e problema lor."

În ceea ce priveşte demisia, europarlamentarul a afirmat : "Nu mi-am dat-o atunci când am anunţat. Şi am explicat de ce. Pentru că sunt oameni buni cu care am lucrat care cred în mine. S-ar putea să fac şi asta (n.n. demisia)."

Monica Macovei a mai arătat că nu vrea să ajute pe nimeni, ci a intrat pentru o Românie altfel şi se adresează tuturor românilor care nu vor să lase România pe mâna PSD şi a politicienilor corupţi. Aceasta a subliniat: "Eu nu candidez ca să ajut pe cineva, să adun voturi, să fac blaturi cu PDL. Eu vreau să câştig, să intru în turul 2 pentru România şi pentru a schimba clasa politică pentru binele României."

Europarlamentarul Monica Macovei, membru PDL şi fost ministru al Justiţiei, va candida ca independent la funcţia cea mai înaltă în stat, cea de preşedinte al României. Aceasta a afirmat: "PSD înseamnă minciună, dragoste de corupţie şi mafie. Vrem o Românie pe calea dreaptă a libertăţii şi prosperităţii? Se poate, dar doar cu un conducător demn cu dragoste de ţară, dreptate şi adevăr”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne