Băsescu, despre Barna: "Nu e în regulă să nu-şi dea demisia. A făcut şi un lucru urât, care nu se face"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a opinat, marţi seara, într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că Dan Barna a făcut un lucru foarte urât când s-a reconfirmat la conducerea USR cu doar o lună şi jumătate înainte de alegerile prezidenţiale şi că nu este în regulă că nu îşi dă demisia de la şefia partidului.

„Nu e în regulă să nu-şi dea demisia. A şi făcut un lucru urât, care nu se face: preşedinte în funcţie fiind, cu o lună jumătate înainte de alegeri, s-a reconfirmat exact ca, în eventualitatea unui eşec, să spună că ‘staţi fraţilor că abia m-aţi ales, de o lună jumătate’. Nu e în regulă!

Pe de altă parte însă, cred că Barna e mai atacat decât merită să fie. Până la urmă, la europarlamentare, USR a scos un scor bun, dar, spre deosebire de PSD şi PNL - care are structurile PD care, după ce şi-au revenit s-au reactivat şi-s structuri aproape egale cu ale PSD-ului, - a fost în faţa a două partide care au structuri teritoriale foarte puternice. Era greu de crezut că va reuşi într-o competiţie uninominală, şi nu de listă, să menţină scorul de la europarlamentare.

Eu nu l-aş învinui atât de tare pe Dan Barna”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Întrebat care este, în viziunea sa, motivul pentru care Barna nu a făcut o campanie incisivă şi critică la adresa lui Iohannis, Traian Băsescu a opinat:

„Probabil ştia că în interiorul USR destul de mulţi optează pentru preşedintele Iohannis. Eu vă pot spune că în mod cert cele 10 procente în plus pe care le-a luat Iohannis faţă de procentul PNL-ului provin de la USR sau în mare parte de la USR. Iar USR a rămas cu 10 procente mai puţin la Barna. Nu Paleologu i-a luat voturile lui Barna. Ei erau cu opţiune Iohannis înainte de începerea campaniei, nu mai avea Barna cum să se bată”.

Fostul şef de stat a adăugat că dacă un sociolog ar „desface” cifrele unui sondaj, se va putea ca dincolo de „cifrele concluzie” prezentate la final, căci se pun întrebări de genul „dar a doua opţiune care va fi?”, se va constata că USR avea o bună parte din electorat cu opţiuni pentru Iohannis”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne