Băsescu: Decizia de suspendare poate fi atacată la Curtea Constituţională

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Comentând demersul lui Călin Popescu Tăriceanu privind suspendarea sa din funcţie, preşedintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că va fi în campanie în fiecare zi, precizând că, spre deosebire de anul 2012, acum decizia Parlamentului de suspendare poate fi atacată la Curtea Constituţională.

Traian Băsescu a ţinut să arate că nu cunoaşte cât timp va mai sta la Cotroceni, dar termenul expiră la 21 decembrie.

În legătură cu afirmaţia lui Călin Popescu Tăriceanu conform căreia va merge cu demersul suspendării preşedintelui până în ultima zi a mandatului, şeful statului a precizat că trebuie să se ţină cont de interesul naţional, în contextul regional şi internaţional.

"E o situaţie complicată, în care nu te joci cu securitatea naţională", a subliniat preşedintele Băsescu, precizând că este "faţeta cealaltă, a interesului politic".

"Nu îmi dau seama cât de câştigate ar fi partidele de stânga, cum este cel al domnului Tăriceanu. Dacă privim la jocul politic, deşi greu ar fi pentru toţi aliaţii noştri să sacrifici un interes de stabilitate pentru un joc politic, asta e. Va fi campanie, o să fiu în campanie în fiecare zi", a anunţat Băsescu la TVR.

"Eu ştiu că ar fi iraţional, mai ales că ar fi un referendum pentru 50%", a mai subliniat şeful statului.

Traian Băsescu a subliniat faptul că suspendarea din funcţie a preşedintelui în prezent poate fi atacată la Curtea Constituţională, spre deosebire de anul 2012, când acest lucru nu era posibil.

"Atunci au blocat-o printr-o ordonanţă de urgenţă, dreptul Curţii de a judeca hotărârile Parlamentului. Acum, însă, poate fi atacată. S-ar putea să nu se ajungă la campanie", a explicat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne