Băsescu: Cred că Barna nu vrea ca Nicuşor Dan să ajungă primar general. Vrea să rămână la conducerea USR

Europarlamentarul Traian Basescu
Europarlamentarul Traian Basescu (Screenshot Facebook)

Fostul preşedinte Traian Băsescu, înscris în cursa pentru Primăria Capitalei, a afirmat, marţi seara, la Digi 24, că Dan Barna nu doreşte ca Nicuşor Dan, candidatul alianţei PNL-USR-PLUS în aceeaşi cursă, să ajungă Primar General pe motiv că ar urmări să rămână la conducerea USR.

Întrebat despre ce părere are despre afirmaţiile făcute de unii lideri politici că prin candidatura sa la Primăria Bucureştiului o va ajuta pe Gabriela Firea să câştige un nou mandat, Băsescu a declarat că “oamenii ăştia” ar trebui în primul să se întrebe “care este soluţia pe care ei au dat-o PMP-ului în condiţiile în care n-au acceptat ca şi PMP-ul să intre în alianţa de dreaptă”.

“Iar soluţia pe care au dat-o ei a fost non-soluţie. Ceva de genul ‘Nu ne pasă!’”, a continuat fostul şef de stat.

Într-o discuţie în platoul Digi 24, întrebat dacă înscrierea lui Băsescu în cursa pentru Primăria Bucureştiului îi strică “socoteala”, Dan Barna a declarat următoarele:

“Nici pe departe! Vreau să fiu foarte clar. Traian Băsescu reprezintă o parte, o bucată din istoria Bucureştiului, cu bune şi rele. Reprezintă istoria. Viitorul pentru Bucureşti, viitorul pentru noul Bucureşti se numeşte Nicuşor Dan. O ajută pe doamna Firea, fără îndoială. Toţi cei care nu îl susţin pe Nicuşor Dan o susţin direct sau indirect pe Gabriela Firea”.

În legătură cu remarcile liderului USR, Băsescu a susţinut că, din punctul său de vedere, politicienii din generaţia tânără ar trebui să aibă o analiză corectă, să aibă aprecieri corecte şi să încerce să nu mintă.

Băsescu a prezentat o altă variantă a situaţiei, în sensul că PMP ar fi fost exclus din alianţa de dreapta “în ideea că va proceda ca orice partid parlamentar, adică îşi va face liste de candidaţi şi la municipiu şi la sectoare, ceea ce va diminua şansele lui Nicuşor Dan să câştige alegerile”.

Totodată, fostul şef de stat este de părere că “cineva” din interiorul USR nu doreşte ca Nicuşor Dan să câştige cursa pentru funcţia de Primar General, pentru a putea să “ţină în continuare partidul, din funcţia de preşedinte”.

Întrebat dacă se referă la Dan Barna când a pomenit de acel “cineva”, Băsescu a răspuns: “Da. Da. Cred că a existat şi un astfel de calcul”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne