Băsescu: Ca orice analfabet instituţional cu rădăcini în comunism, Prună o confundă pe Kovesi cu DNA

Fostul preşedinte Traian Băsescu îi atrage atenţia şefei de la Justiţiei, Raluca Prună, să nu o confunde pe Laura Codruţa Kovesi cu DNA, instituţia pe care o conduce aceasta.
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Ca orice analfabet instituţional cu rădăcini educaţionale consolidate în anii comunismului, şi ministrul Justiţiei Raluca Prună confundă persoanele cu instituţiile, a scris fostul preşedinte Traian Băsescu, pe contul său de Facebook, într-o postare intitulată "Prună, să ştii şi tu, Kovesi nu este = DNA".

"Şi atunci nu rămâne decât un lucru simplu: Prună o susţine pe Kovesi, iar eu susţin DNA-ul ca instituţie. Fiecare are abordarea la care îl duce mintea. Dragă Prună, trebuie să înţelegi încă ceva: mai devreme sau mai târziu, Kovesi va pleca. DNA-ul va rămâne.

Şi încă ceva: Doamna Kovesi are pasiunea prezenţei la televiziuni, la fel ca politicienii. Şi atunci de ce supărare că este atacată? Un procuror şef, într-o democraţie normală, apare public de două ori pe an", a precizat Traian Băsescu.

Întrebat de un internaut pe cine vede în locul Laurei Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fostul preşedinte a dat un răspuns surprinzător.

"În acest moment nu există o soluţie mai bună. Din păcate Kovesi a intrat într-un derapaj din care trebuie readusă pe linia corectă specifică magistraţilor. Şi totuşi, vă aduceţi cumva aminte când aţi votat-o pe doamna Kovesi?", a replicat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne