Băsescu, atacat de avocatul familiei Luizei: Să îşi ceară scuze în 24 de ore. Altfel îi fac acţiune penală

Avocatul Tonel Pop.
Avocatul Tonel Pop. (Facebook)

Traian Băsescu a fost somat de avocatul Tonel Pop să îşi ceară scuze public pentru afirmaţiile pe care le-a făcut sâmbătă, pe pagina sa de socializare, la adresa acestuia din urmă. Băsescu spusese despre Tonel Pop că este un „campion al împrăştierii suspiciunii asupra anchetatorilor”, că are „un istoric în relaţia cu interlopii din Caracal” şi că „s-a infiltrat în ancheta cazului”.

În caz contrar, Pop avertizează că îi va face liderului PMP acţiune penală şi civilă.

"Este absolut incredibil, ca natură umană, ca tupeu, ca suflet să facă ce a făcut, asta pe aspect emoţional şi al onoarei. Îl aştept să îşi ceară scuze public. În 24 de ore, dacă nu îşi cere scuze, am deja făcută o acţiune penală şi una civilă şi să vedem cum explică dânsul acolo cu subsemnatul - că nu mai merge să o dea cu vrăjeală pe Facebook - cum sunt eu infiltratul, cui, relaţiile mele cu Caracalul. Vă rog să mă credeţi, este prima dată în viaţa mea când am fost la Caracal. Cât tupeu, câtă aberaţie! Cred că i-a scris cineva această elucubraţie şi a postat acolo. Poate nici nu ştie ce a postat. Îl aştept pentru onoare. Totdeauna l-am apărat şi nu înţeleg cum poate să îşi permită. Este o aberaţie!", a declarat Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, citat de DCNews.

Răspunsul fostului preşedinte nu a întârziat să apară, acesta adresând următorul mesaj „domnului avocat, reprezentant al familiei Luizei” cât şi „familiei Alexandrei”:

"A. Domnului avocat, reprezentant al familiei Luizei

B. Familiei Alexandrei

A. Am luat notă de supărarea unui avocat care îşi face reclamă pe spinarea unor oameni necăjiţi, precum şi pe seama unor anchetatori cu prestigiu profesional, avocat care îmi transmite că, adesea, m-a apărat în spaţiul public, că aş avea 24 ore să-i cer scuze şi că mă va da în judecată dacă nu-i cer scuze.

Păi, să vedem:

1. Nu v-am văzut niciodată “căzând la datorie” în apărarea Băsescului, dar, dacă s-a întâmplat, vă mulţumesc;

2. În privinţa exigenţei de a primi scuzele mele în 24 ore, sunt câteva inconveniente, şi anume:

a. Sunt în vacanţă cu nepoţeii şi asta îmi ocupă timpul, de la răsăritul la apusul Soarelui. Când să mai am timp şi de scuze?

b. Lista cu cei care la viaţa lor au dorit să le cer scuze este relativ lungă. Ar fi incorect să încep cu dumneavoastră. Când vă vine rândul, vă anunţ.

3. În privinţa procesului, vă informez că, în România, accesul la justiţie este liber şi garantat prin Constituţie.

B. Familiei Alexandrei. Am văzut scrisoarea familiei Alexandrei, publicată în presă. Nu voi avea nicio replică la familie şi la textul scrisorii, ci voi transmite familiei un singur mesaj, şi anume : DACĂ ÎN ACEST MOMENT VĂ POATE AJUTA CINEVA, ACESTEA SUNT DOAR INSTITUŢIILE STATULUI . SUNT CONVINS CĂ O VOR FACE.

În acelaşi timp, vă asigur că nicio clipă nu m-am gândit că textul scrisorii ar fi fost inspirat de vărul Cumpănaşu", a scris Traian Băsescu duminică seara, pe pagina sa de Facebook.

Analiza făcută de Traian Băsescu privind evoluţia anchetei în cazul Caracal o puteţi citi aici