Băsescu: Am vorbit cu mulţi ambasadori. Orban va cădea, greşeala cu plângerea pentru înaltă trădare e prea mare

Liderul PNL, Ludovic Orban, susţine că a depus plângerea penală împotriva premierului din proprie iniţiativă, în "calitate de cetăţean al României", însă nimeni nu crede aşa ceva, a afirmat fostul preşedinte Traian Băsescu, care a catalogat demersul drept o "greşeală mult prea mare".
Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, "va cădea" din fruntea partidului ca urmare a demersului său de a depune plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, a opinat sâmbătă, la România Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Am vorbit, în aceste zile, cu mai mulţi ambasadori acreditaţi la Bucureşti. Nimeni nu crede că e o sesizare independentă, făcută de Ludovic Orban de unul singur. În funcţie de cine vorbeşti, o atribuie fie lui Klaus Iohannis, fie lui Merkel. El nici nu e în stare să o reproducă. Nimeni nu i-o atribuie lui.

Vă daţi seama cum sună nebunia asta în cancelarii? Au făcut-o de oaie, prima dată. Prima reacţie, a preşedintelui, cu ‘nu stiu ce aranjează cu evreii’ şi a doua cu Orban, care face acuzaţii grave. Va cădea Orban, greşeala e mult prea mare. Eu vreau să cred că preşedintele Iohannis nu e implicat", a declarat Traian Băsescu, citat de aktual24.ro.

Reamintim că şeful PNL o acuză pe premierul Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

În acelaşi timp, este vizat şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare de informaţii secrete.

Plângerea vine în contextul scandalului legat de începerea procedurii de mutare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Mai multe detalii pe această temă aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne