Băsescu: Acesta nu este un atac la DNA! În cazul Kovesi, dezbaterea a luat-o razna

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Tot scandalul din jurul procurorului- şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu este un atac la adresa instituţiei, a declarat joi, pe contul său de Facebook, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Acesta nu este un atac la DNA! În cazul Laurei Codruţa Kovesi, dezbaterea a luat-o razna. Toţi cei care vor să eludeze problema se agaţă de hamletianul "este sau nu este plagiat".

Personal, eu cred că, plecând de la declaraţia "nu am fost, nu sunt şi nu voi fi prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiţă", doamna Kovesi trebuie să dea două răspunsuri ferme", a scris pe reţeaua de socializare liderul PMP Traian Băsescu.

Întrebările lui Băsescu

1. Dacă în 2012, în timp ce se desfăşura referendumul de suspendare, domnia sa îşi aranja, prin Sebastian Ghiţă şi un grup de demnitari PSD, un raport tehnic favorabil cu privire la teza de doctorat. Mărturisesc, acest lucru mă frământă cel mai mult;

2. Dacă în intervalul 2011 – 2014 când a deţinut succesiv funcţia de Procuror General şi Procuror Şef DNA, îl vizita pe Sebastian Ghiţă acasă.

Fostul preşedinte al României susţine că s-ar declara mulţumit dacă procurorul- şef al DNA ar da un răspuns ferm la aceste două întrebări.

De ce nu intră şi el în corul celor care acuză plagiatul? Din două motive, a continuat Traian Băsescu, şi anume:

1. Nu am informaţii convingătoare legate de plagiat şi nu sunt un specialist în materie pentru a face singur evaluări.

2. Pentru moment, există un act oficial care infirmă plagiatul. Doar o reevaluare poate schimba verdictul iniţial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne