Baschet masculin. Fenerbahce Istanbul, noua campioană a Europei

Formaţia turcă a reuşit să învingă în finala 'Euroliga', disputată pe teren propriu, pe Olympiakos Pireu (Grecia), scor final 80-64 (39-34).
Fenerbahce Istanbul, campioană europeană la baschet masculin.
Fenerbahce Istanbul, campioană europeană la baschet masculin. (123 INFO SPORT/twitter)

Gruparea din Istanbul, Fenerbahce, a obţinut o performanţă deosebită, duminică, pe arena Sinan Erdem din fosta capitală a Imperiului Roman, prin cucerirea titlului de campioană europeană la baschet masculin. Finala Euroligii, disputată în compania formaţiei Olympiakos Pireu a fost câştigată de turci cu scorul de 80-64 (39-34).

În faţa fanilor dezlănţuiţi, jucătorii lui Fener nu au lăsat nicio şansă adversarilor săi, triplă laureată a competiţiei (1997, 2012, 2013).

Grecii trecuseră în semifinalele turneului Final Four de formaţia rusă ŢSKA Moscova, deţinătoarea trofeului, care avea în plan cucerirea celui de-al 8-lea titlu. În cealaltă semifinală, Fenerbahce Istanbul s-a impus în faţa spaniolilor de la Real Madrid.

Este pentru prima oară când o echipă din Turcia obţine acest trofeu.

Cel mai bun jucător al finalei a fost pivotul american al lui Fenerbahce, Ekpe Udoh, care s-a evidenţiat în joc cu 9 recuperări, 4 assist-uri şi a reuşit 10 puncte.

În meciul pentru locul 3, ŢSKA Moscova a învins-o pe Real Madrid cu 94-70.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport