„Baronul” de Mureş: Ordonanţa care legalizează şantajul la adresa primarilor va dinamita administraţia

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre
Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre (facebook.com)

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, i-a cerut public, miercuri, şefului Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), pesedistul Marian Oprişan, să pună în dezbatere publică reală proiectul ordonanţei care "legalizează şantajul la adresa primarilor".

Ciprian Dobre face referire la ordonanţa de urgenţă propusă de preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, care va face posibilă migraţia primarilor la alte partide fără a-şi pierde mandatele, aşa cum prevede legislaţia actuală. O astfel de ordonanţă în prag de alegeri este considerată de opoziţie ca aducând avantaj lui Victor Ponta şi PSD, Liviu Dragnea fiind şeful ministerului care gestionează bugetul pentru proiectele în teritoriu, ceea ce ar putea influenţa "liberul arbitru" al multor aleşi locali.

"Guvernul condus de Victor Ponta se pregăteşte să adopte un act normativ cu un impact major pentru administraţia locală fără o minimă dezbatere publică. Proiectul de OUG elaborat de guvernarea PSD a fost trimis însă la nivelul conducerii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), al cărei preşedinte este unul dintre liderii PSD, Marian Oprişan", a subliniat Ciprian Dobre.

"Baronul" de Mureş îi solicită lui Oprişan să facă un minim gest de bună practică democratică şi să pună în dezbatere publică proiectul de Ordonanţă de Urgenţă elaborat de Guvernul Ponta.

"Această propunere de act normativ nu este discutată transparent pentru că PSD este conştient de faptul că foarte mulţi membri ai UNCJR nu sunt de acord cu modificarea legislaţiei actuale. Fac un apel la Marian Oprişan şi la PSD să înţeleagă faptul că adoptarea unei astfel de ordonanţe de urgenţă, care nu ar primi decât un aviz pe colţul mesei din partea unor aleşi PSD, ar dinamita cu totul administraţia publică locală", a subliniat Ciprian Dobre.

În final, preşedintele CJ Mureş îi atrage atenţia lui Marian Oprişan că, dacă ignoră să ia în discuţie punctul său de vedere şi are o abordare nedemocratică, Uniunea va pierde mulţi membri reprezentativi pentru comunităţile locale din România.