Baronul de Mehedinţi, Adrian Duicu, şi-ar putea petrece arestul pe canapea, la televizor. Idem Ponea şi Popescu

Adrian Duicu, alături de Victor Ponta, care îi transmite toată apreciearea lui.
Adrian Duicu, alături de Victor Ponta, care îi transmite toată apreciearea lui. (Captură Youtube)

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, joi, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu pentru Adrian Duicu, baronul PSD de Mehedinţi acuzat că ar fi făcut trafic de influenţă chiar din biroul premierului, pentru fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, şeful PSD Orşova.

Hotărârea luată joi de Curtea de Apel Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă, informează Mediafax.

Dacă înlocuirea măsurii preventive va fi menţinută de instanţa supremă, cei trei vor părăsi arestul, unde se află din data de 4 aprilie. La 1 august, instanţa supremă le-a respins celor trei o contestaţie faţă de arestarea preventivă.

Amintim că „baronul” de Mehedinţi, Adrian Duicu, este acuzat de DNA că a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria, unde i-ar fi cerut şefului Poliţiei, Petre Tobă, să-l menţină în funcţie şi să-l avanseze pe Constantin Ponea, şeful IPJ Mehedinţi, într-o structură de conducere din MAI. În schimbul avansării, Ponea i-a promis lui Duicu că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la ANI. Totodată, Duicu i-a promis lui Ponea că, în viitor, va obţine şi promovarea soţiei acestuia, Elisabeta Ponea, pe o funcţie de conducere în cadrul unei structuri la Parchetul din Bucureşti.

La rândul său, Constantin Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi la data faptelor, este acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, şef al PSD Orşova, de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, pe lângă avansarea în funcţie, Ponea a mai beneficiat de două terenuri concesionate de Primăria Orşova tatălui său pe bani puţini, în urma influenţei exercitate de şeful PSD Orşova, Constantin Popescu, la cererea lui Duicu, asupra Consiliul Local din oraş.

Popescu este vizat şi în dosarul de corupţie al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, Carmen Sârboiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne