Barometrul Opiniei Publice: Plahotniuc şi Dodon ar fi cei mai corupţi politicieni din RM

77% din cei chestionaţi consideră că în R. Moldova lucrurile merg într-o direcţie greşită.
Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon
Vlad Plahotniuc şi Igor Dodon (The Epoch Times Romania)

Preşedintele Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc şi Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon ar fi cei mai corupţi politicieni, potrivit Barometrului Opiniei Publice realizat de Institutul de Politici Publice (IPP) făcut public joi în cadrul unei conferinţe de presă.

În opinia a 32,6% din respondenţi, Vlad Plahotniuc este cel mai corupt politician, pe locul doi clasându-se Igor Dodon, cu 4,9%. Aceştia sunt urmaţi de fostul lider PLDM, Vlad Filat, cu 2,6% şi preşedintele PL, Mihai Ghimpu, cu 0,9%.

0,5% din respondenţi au menţionat că spicherul Parlamentului RM, Andrian Candu şi liderul PCRM, Vladimir Voronin, sunt cei mai corupţi politicieni, iar Renato Usatîi a acumulat 0,4% din totalul intervievaţilor.

O bună parte a respondenţilor - 43,9%, au declarat că nu ştiu cine este cel mai corupt politician, iar 7% au notat că toţi politicienii moldoveni sunt corupţi.

Notabil este faptul că 77% din cei chestionaţi au răspuns că în R. Moldova lucrurile merg într-o direcţie greşită.

Barometrul Opiniei Publice a fost efectuat în perioada 18 noiembrie – 5 decembrie 2017, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros-Moldova. Volumul eşantionului a fost de 1113 persoane cu vârsta de peste 18 ani. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova, cu o eroare maximală de 2.9%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe