Barna şi Firea, despre candidatura lui Băsescu: E istorie / Are dreptul, verdictul de colaborare cu Securitatea nu e definitiv

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Preşedintele USR, Dan Barna, este de părere că Traian Băsescu e parte din „istoria Bucureştiului” şi că nu-l va încurca pe candidatul la Primăria Capitalei, ‘independentul’ Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi alianţa USR-PLUS.

„Vreau să fiu foarte clar. Traian Băsescu reprezintă o parte, o bucată din istoria Bucureştiului, cu bune şi rele. Reprezintă istoria. Viitorul pentru Bucureşti, viitorul pentru noul Bucureşti se numeşte Nicuşor Dan”, a declarat Barna, la Digi 24.

Liderul USR susţine însă că fostul preşedinte al României, prin candidatura sa la fotoliul de primar, îi este de ajutor Gabrielei Firea, actualul edil al Bucureştiului, în cursa electorală.

„O ajută pe doamna Firea, fără îndoială. Toţi cei care nu îl susţin pe Nicuşor Dan o susţin direct sau indirect pe Gabriela Firea”, a mai adăugat Dan Barna.

De cealaltă parte a baricadei, primarul PSD al Capitalei Gabriela Firea este de părere că demersul lui Traian Băsescu de a se înscrie în cursa electorală „este ceva normal în politică”. Totuşi, Firea nu a pierdut prilejul de a reaminti faptul că fostul şef de stat – şi puternic contracandidat al său după Nicuşor Dan - este acuzat de colaborare cu securitatea.

„Normală, pentru că orice persoană are dreptul să candideze. Dacă dumnealui consideră că merită să fie ales şi are ce să spună în această campanie, de ce nu, până la urmă? Am înţeles din declaraţiile domniei sale că are dreptul să candideze pentru că acel verdict de colaborare cu Securitatea nu este definitiv sau a contestat şi aşteaptă un rezultat în instanţă. Prin urmare, este normal în politică, fiecare persoană să îşi cântărească şansele, să vină cu un program în faţa cetăţenilor. Nu mi se pare hilar, aşa cum s-a prezentat în aceste zile, nu mi se pare nici neobişnuit, cum prezintă anumiţi analişti, şi de asemenea nu mi se pare că ar contrabalansa negativ situaţia mea”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne