Barna: Preocuparea exclusivă este sabotarea Justiţiei şi rezolvarea problemelor oamenilor din camarila PSD

Toate iniţiativele PSD în materie de Justiţie par să creeze un mecanism prin care furtul din bani publici să devină aproape un exerciţiu tolerabil, transmite liderul USR, Dan Barna.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Singura preocupare a PSD este "rezolvarea unor probleme personale ale oamenilor din camarila" partidului, a opinat, miercuri, liderul USR, Dan Barna, comentând proiectul de lege prin care PSD încearcă introducerea de prag pentru abuzul în serviciu şi dezincriminarea unor infracţiuni asimilate corupţiei.

"PSD este incapabil să ducă România într-o direcţie de dezvoltare, arătând exact ceea ce ne-a arătat pe tot parcursul anului, că singura preocupare exclusivă şi unică este sabotarea justiţiei şi rezolvarea unor probleme personale ale oamenilor din camarila PSD, începând cu preşedintele Liviu Dragnea. Toate aceste iniţiative pe care le-am văzut de la domnul Rădulescu şi de la ceilalţi parlamentari par să creeze un mecanism prin care furtul din bani publici să devină aproape un exerciţiu tolerabil. Arestul la domiciliu, până în 200.000 de euro pragul la abuzul în serviciu sunt adevărate facilităţi pentru furtul din bani publici”, a declarat Dan Barna, pentru Mediafax.

Reamintim că deputatul Cătălin Rădulescu a depus la Parlament în prag e sărbători un proiect de lege ce face ca OUG 13 să pară "un mizilic". Asumat de 39 de deputaţi şi senatori PSD, proiectul propune dezincriminarea traficului de influenţă, la fel şi luarea şi darea de mită pentru altul.

De asemenea, social-democraţii mai vor ca cei pedepsiţi cu închisoare de până la 3 ani să-şi poată "ispăşi" pedeapsa la domiciliu, la fel şi cei cu pedepse mai mari dar care au peste 60 de ani sau/şi suferă de boli grave sau incurabile.

Semnatarii proiectului mai vor ca mita să nu poată fi confiscată. Nu în ultimul rând, iniţiatorii legii propun şi dezincriminarea cumpărării de influenţă pentru altul.

Conceput parcă mănuşă pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, proiectul mai prevede că abuzul în serviciu cu pagubă sub 200.000 de euro nu mai este infracţiune.

Nu în ultimul rând, semnatarii proiectului (printre care, atenţie, şi femei) propun abrogarea articolului din Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Motivul? "Noţiunea de favoruri sexuale este o noţiune care nu poate fi determinată precis".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne