Barna: "Nu vom intra într-un guvern de uniune naţională"

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că este necesară modificarea Constituţiei pentru ca preşedintele să aibă dreptul să dizolve Parlamentul pentru organizarea de alegeri anticipate. Totodată, Barna a susţinut că Alianţa 2020 USR-PLUS nu este interesată să facă parte dintr-un eventual guvern de uniune naţională, soluţia "morală" fiind alegerile anticipate.

"Alianţa USR PLUS nu îşi propune să facă parte dintr-un guvern, aşa cum e prezentat de Victor Ponta, de uniune naţională, pentru că nu putem să fim umăr la umăr cu UDMR sau oamenii din partidul domnului Ponta sau cu domnul Tăriceanu, oameni care au dus România aici. Nu putem să fim cot la cot cu cei care au îngropat statul trei ani de zile, după care hai să fim prieteni. Însă, dacă se va crea o majoritate, un guvern non-PSD de uniune naţională, cum spunea domnul Ponta, care să guverneze ca perioadă de tranziţie până la alegeri, am putea să susţinem un astfel de guvern, fără să facem parte din el, dacă el va avea în program fără penali în funcţii publice, revenirea la alegerea primarilor în două tururi şi repararea efectelor Ordonanţei 114, care alungă companiile din ţară", a declarat Dan Barna.

Potrivit liderului USR, în cazul unei căderi a PSD după alegerile din 26 mai, varianta cea mai bună sunt alegerile anticipate, nu acel guvern de uniune naţională dorit de Ponta.

"Varianta morală, normală şi funcţională sunt alegerile anticipate. Orice altă idee conform căreia ar putea să existe non PSD-ALDE, care să conducă România cu acest Parlament al ruşinii, nu are cum să funcţioneze. Punctul nostru de vedere este unul foarte clar, varianta de întoarcere la normalitate pentru România sunt alegerile anticipate", a declarat Barna.

Articolul integral poate fi citit aici