Barna, mesaj pentru Orban: USR insistă ca bugetul să fie discutat în Parlament, iar deficitul să fie menţinut la 3%

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Liderul USR, Dan Barna, s-a întâlnit joi dimineaţă, la Palatul Victoria, cu premierul Ludovic Orban pentru a discuta, printre altele, despre calendarul privind adoptarea legii bugetului şi despre problema deficitului, care a contribuit la decizia agenţiei de rating Standard&Poor’s de a revizui perspectiva privind economia României de la stabil la negativ.

În timpul discuţiilor, Barna a reiterat poziţia partidului sau ca bugetul să fie discutat în Parlament, iar deficitul să fie menţinut în zona de 3%.

”I-am spus premierul că USR insistă ca bugetul pe 2020 să fie construit după principiul responsabilităţii, este esenţial ca deficitul să fie menţinut la un nivel cât mai scăzut posibil, iar cheltuielile statului să fie stabilizate”, a precizat Dan Barna.

Reamintim că premierul Orban a declarat, miercuri, după o întâlnire cu liderii grupurilor parlamentare care au susţinut guvernul, că Guvernul său şi-ar putea angaja răspunderea pe legea bugetului pe 2020 dacă există riscuri mari ca bugetul să nu fie adoptat până în ultima zi a anului.

De asemenea, Barna şi Orban au mai discutat şi despre “organizarea alegerilor locale de anul viitor şi modificarea legii pentru alegerea primarilor în două tururi şi variantele prin care această obligaţie din acordul politic între USR şi PNL poate deveni realitate”.

Liderul USR şi premierul Orban au abordat şi problema agendei parlamentare pe următoarele săptămâni privind angajările de răspundere avute în vedere de către Guvern.

Nu au lipsit de pe masa discuţiilor alegerile anticipate, un subiect mult dezbătut în această perioadă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne