Barna, despre proiectul PNL privind pensiile speciale: Ceea ce se întâmplă acum e doar un bambilici legislativ

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Preşedintele USR, Dan Barna, susţine, luni, că, prin introducerea proiectului propriu privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, liberalii vor de fapt doar "o amânare".

"Nu mai departe de săptămâna trecută am cerut încă o dată Parlamentului să pună pe ordinea de zi problema pensiilor speciale. Nu s-a dorit acest lucru. Astăzi PNL vine şi propune un proiect de lege nou care să rezolve această problemă. Proiect de lege există de multă vreme şi e depus de USR.

Ceea ce se întâmplă acum e doar un bambilici legislativ care urmăreşte să reia un traseu prin Parlament deja parcurs în bună măsură. Pe scurt, PNL vrea o amânare.

Domnilor de la PSD şi PNL, vreţi să îi ascultaţi pe români şi să eliminaţi pensiile speciale? Convocaţi mâine plen reunit şi votaţi proiectul care există deja. Românii vor dreptate, nu joacă de-a demagogia şi legiferarea", a scris Barna pe Facebook, făcând o trimitere la proiectul USR referitor la eliminarea pensiilor speciale.

Reamintim că Florin Roman a depus, în numele deputaţilor PNL, un proiect de lege de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Propunerea PNL a preluat toate observaţiile CCR şi vizează abrogarea capitolului XI - indemnizaţie pentru limita de vârsta, art 49 şi 50, cele care vizează pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor.