Barna, despre cererea de mutare a anchetei care-l vizează la DNA: Nu vreau să fiu verificat de doamna Dăncilă

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul alianţei USR-PLUS, Dan Barna, a susţinut vineri că motivul pentru care a cerut mutarea anchetei privind proiectele sale cu fonduri europene de la Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) la DNA este faptul că prima dintre cele două instituţii este în subordinea contracandidatei sale, Viorica Dăncilă.

"E foarte simplu: Pentru că nu vreau să fiu verificat de doamna Dăncilă. Îşi pune cineva întrebarea că într-un guvern în care ministrul Transporturilor cere companiei Tarom să nu mai ridice avioanele de la sol, se îndoieşte cineva că doamna Dăncilă ar avea vreo problemă să-i ceară lui Toni Greblă să se ocupe, să verifice puţin cu anti-fraudă? Suntem în campanie electorală pentru prezidenţiale, e clar că discutăm în această cheie. Şi nu vreau, repet, să fiu verificat de doamna Dăncilă, este ridicol şi absurd”, a declarat Dan Barna.

„Sunt total transparent, dar vreau ca verificarea să fie făcută de o instituţie care nu e subordonată politic unui contracandidat direct. E foarte simplu! (...) Eu nu bănuiesc nimic, doar constat un timing prin care o instituţie a statului român coordonată şi controlată direct de un contracandidat ar putea să aibă un atribut în momentul de faţă. Nu am nicio problemă, repet, am discutat deschis şi cu jurnaliştii de la Rise, discut deschis cu oricine mă întreabă despre activitatea mea de consultant, sunt foarte mândru de activitatea mea de consultant, nu este nimic de ascuns şi nu este nimic ilegal în toată această activitate, sunt foarte sigur, dar am aşteptarea legitimă pentru un cetăţean al României ca verificările să fie făcute de o instituţie independentă politic, mai ales în campania electorală şi să nu fiu verificat de doamna Dăncilă, e foarte simplu”, a completat liderul USR.

Întrebat dacă ştia că DLAF îi verifica activitatea încă de dinaintea publicării investigaţiei Rise Project, Barna a răspuns: „Categoric nu, nu am primit nicio înştiinţare, nicio notificare, nicio solicitare de clarificări la care să am ocazia să răspund, au fost toate aceste informaţii şi această promptitudine remarcabilă pentru guvernul doamnei Dăncilă, le-am aflat şi eu ieri din comunicările publice”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne