Barna, avertisment pentru Orban: Bombele lăsate de PSD riscă să ne arunce în instabilitate bugetară dramatică

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Preşedintele USR, Dan Barna, a avertizat, la Realitatea Plus, că "bombele lăsate de PSD în legislaţie" riscă să arunce România într-o zonă de instabilitate bugetară dramatică. Avertismentul vine în contextul în care Guvernul Orban se pregăteşte să adopte proiectul de buget pe 2020 şi proiectul legii plafoanelor bugetare.

"Este una dintre priorităţi, fără îndoială (ca România să aibă un buget pentru anul viitor - n.r.). Aici nu e niciun fel de dubiu. Însă şi la buget sunt discuţii şi nu vreau să presupunem un vot în alb, în orice fel de condiţii. (...) Ar fi o premieră, nu s-a mai întâmplat (asumarea răspunderii pe legea plafoanelor - n.r.). E o discuţie dacă se poate constituţional sau nu. O să vedem în zilele următoare ce se întâmplă. Dar perspectiva aceea în care construim un buget care scoate România din deficitul de 3% semnificativ şi ne aruncă într-o inflaţie de 7-8 ani, din care se risipesc toate economiile cetăţenilor, nu este din punctul nostru de vedere o guvernare responsabilă. Nu spun că se va întâmpla aşa, dar avertizez că e un risc foarte mare ca pe bombele lăsate de PSD în legislaţie să intrăm într-o zonă de instabilitate bugetară dramatică pentru viitorul României. Nu pe un an-doi, ci pe următorii patru ani şi opt ani, în care intenţionăm să facem reformele importante ale României, după alegeri", a afirmat Barna, citat de Agerpres.

Liderul USR a precizat că partidul său vrea să vadă dacă există perspective ca "din investiţiile previzionate să se poată genera o creştere" pentru compensarea deficitului.

"Până acum am văzut doar declaraţii. Cifre şi variante de buget nu am văzut dinspre Ministerul Finanţelor şi nici dinspre premierul Orban. Am văzut o proiecţie de deficit. Vrem să vedem o proiecţie a bugetului pe acest an şi perspective pe mai departe, pentru a vedea cum sunt integrate actualele reglementări, inclusiv cele de pensii, astfel încât să nu pornim într-o cascadă a inflaţiei pe care să nu o mai putem opri. Pentru că acesta e riscul major. (...) Încă nu a ajuns la noi (proiectul de buget - n.r.), probabil e pe drum. În momentul în care va ajunge la noi ne vom exprima foarte clar punctul de vedere. (...) Sau (a fost transmis - n.r.) cu aceste servicii de curierat pe bicicletă şi poate ajunge un pic mai greu. Nu e o ironie, dar în momentul în care apar la televizor declaraţii că au avut loc consultări şi că li s-a transmis bugetul colegilor de la USR... Mă rog, poate e undeva în trafic", a declarat Barna.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne