Barna, atac la Băsescu: Îl sfătuiesc să rămână în barca lui

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Liderul USR, Dan Barna, a lansat un atac dur la adresa fostului preşedinte Traian Băsescu, după ce acesta a susţinut că USR este un partid neomarxist.

Nemulţumit de comentariul lui Băsescu, Barna îl acuză practic pe fostul şef de stat că este supărat pe faptul că USR şi PLUS sunt relevante în Parlamentul European în timp ce el n-ar fi şi îl "sfătuieşte" să "stea în barca lui."

"Pentru un domn care se plângea ipocrit prin 2004 că ţara are de ales între doi comunişti, dl Traian Băsescu are un tupeu special atunci când acuză USR că e un partid neomarxist.

În Alianţa USR PLUS nu o să găsiţi nici comunişti, nici securişti, nici foşti fesenişti şi nici nostalgici. O să găsiţi însă oameni cu privirile spre viitor, ale căror vorbe şi fapte nu lasă loc de dubii şi termeni învăţaţi recent.

În fapt, supărarea domniei sale vine din relevanţa fără precedent pe care USR şi PLUS o au în Parlamentul European pe holurile căruia poate fi văzut şi el bâjbâind uneori. Îl asigur că suntem de abia la început şi încă mai avem multe de spus.

Îl sfătuiesc pe fostul preşedinte să rămână în barca lui. Dacă tot n-a găsit vaporul acela pe care urma să plece la final de mandat, măcar un pic de decenţă ar putea să încerce.

Ar fi o premieră", scrie, pe Facebook, Dan Barna.

Postarea liderului USR vine în contextul în care fostul preşedinte al ţării, actualmente europarlamentar din partea PMP, a susţinut, duminică, în cadrul unei intervenţii telefonice la România TV, că preşedinţia a fost decisă atunci când Guvernul Orban s-a instalat la putere după moţiunea de cenzură.

Potrivit lui Băsescu, dacă Ludovic Orban a reuşit performanţa de a determina căderea Guvernului Dăncilă şi a alcătui un nou Executiv, este puţin probabil să coopteze membri de la PMP sau USR în guvern.

"Nu cred că este posibil că actualul guvern să aibă zilele numărate iar USR şi PMP să fie cooptate la guvernare. Nu a existat cu noul premier nicio negociere pentru ca PMP să fie cooptat la guvernare, dar în politică nimic nu poate fi exclus. Dacă liberalii au o susţinere consistentă în Parlament, vor merge singuri, deci nu văd o dorinţă a liberalilor să aducă la putere PMP. Există probleme cu gruparea inventată de Emanuel Macron care are abordări în care spune că NATO nu ar trebui să conteze în primul rând şi că trebuie constituită armata europeană. Nu cred personal că poate funcţiona o alianţă între partide care se revendică de dreapta, dar în care USR este un partid neomarxist . Nu cred că premierul Orban îşi va da demisia şi personal nu cred că PMP ar trebui introdus în primul rând deoarece abia acum se formează o formaţie care se rodează şi mai au nevoie de un ciclu de neguvernare pentru ca apoi să conducă ţara mai departe”, a declarat Traian Băsescu citat de evz.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne