Bărbat ucis pe aeroportul Orly din Paris după ce a confiscat arma unui soldat

Un bărbat a fost împuşcat fatal după ce a reuşit să smulgă arma unui soldat pe aeroportul Orly, a declarat poliţia franceză. Oficiali din domeniul securităţii au evacuat clădirea după incident şi au cerut vizitatorilor să evite zona.
Poliţişti şi pompieri francezi securizează aeroportul Orly din Paris, 18 martie 2017.
Poliţişti şi pompieri francezi securizează aeroportul Orly din Paris, 18 martie 2017. (Getty Images)

Pierre-Henry Brandet, purtător de cuvânt al Ministerului francez de Interne, a declarat că suspectul a intrat într-un magazin din interiorul aeroportului înainte să fie împuşcat sâmbătă dimineaţă.

Forţele de ordine au cercetat zona pentru a se asigura că asupra persoanei ucise nu se afla o centură cu explozibili, a adăugat Brandet.

Ministerul francez de Interne a raportat, de asemenea, că un ofiţer de poliţie a fost împuşcat şi rănit într-un incident separat în nordul Parisului.

Un oficial al poliţiei naţionale a declarat că soldatul abordat de persoana ucisă a făcut parte din forţele speciale Sentinel, amplasate în Franţa pentru a proteja zonele sensibile după o serie de atacuri teroriste pe teritoriul francez.

Bărbatul, identificat ulterior ca Zeid B., ar fi fost un musulman radicalizat, cunoscut de poliţie pentru furt şi infracţiuni legate de droguri. Tatăl şi fratele victimei au fost duşi în custodia poliţiei.

“Bărbatul a reuşit să confişte arma unui soldat, dar a fost neutralizat rapid de către forţele de securitate”, a mai susţinut Brandet.

Mii de pasageri au fost evacuaţi din clădire după atac. Autoritatea aeroportului a susţinut că traficul aerian către Orly a fost suspendat complet după incident şi că toate zborurile au fost redirecţionate către aeroportul Charles de Gaulle.

Totuşi, până la ora locală 13:30 (12:30 UTC), aeroportul Orly a fost parţial redeschis şi zborurile au început să fie reluate la terminalul vestic.

Franţa rămâne în stare de urgenţă după câteva atacuri teroriste recente. În noiembrie 2015, mai mulţi terorişti au ucis 130 de persoane într-o serie de atacuri simultane în Paris. În iulie 2016, un atacator a intrat cu un camion într-o mulţime de oameni din Nisa ce sărbătoreau Ziua Naţională a Franţei, ucigând 86 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe