Bărbat chinuit de dureri lăsat să zacă în genunchi, pe jos, în spital. Firma de pază, în colimator

Un nou scandal zguduie sistemul sanitar după ce un bărbat a fost lăsat să se chinuie, în genunchi, în faţa uşii liftului din Spitalul Universitar din Capitală, fără ca personalul medical să intervină să-l ajute.
Medic
Medic (Facebook)

La Spitalul Universitar din Capitală a fost dispusă o anchetă internă, după ce un bărbat a fost filmat întins pe holul unităţii medicale, fără a primi ajutor. Bărbatul, căzut în faţa unui lift din spital, a fost ignorat minute în şir de către personalul medical, primind ajutor abia după ce o persoană a filmat scena şi s-a prezentat cu filmarea la unitatea de primiri urgenţe a unităţii medicale.

În urma apariţiei imaginilor în spaţiul public, conducerea unităţii medicale a demarat o anchetă, precizând că pacientul este sub tratament. Spitalul a ţinut să precizeze că este regretabil faptul că omul (care, deşi chinuit de dureri a fost ignorat de cadrele medicale) "nu s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, alegând, împreună cu aparţinătorii domniei sale, să solicite consult medical direct pe una din secţiile spitalului." Conducerea spitalului a anunţat că va analiza condiţiile în care firma de pază a permis accesul vizitatorilor în spital...

"Pacientul este internat în spital fiind supus mai multor investigaţii medicale pentru alegerea celei mai bune conduite terapeutice. (...) Vom analiza condiţiile în care firma de pază şi-a respectat obligaţiile contractuale privind accesul vizitatorilor în spital, măsurile putând merge până la rezilierea contractului. Angajaţii spitalului, implicaţi în incident, vor fi convocaţi la Comisia de Disciplină pentru nerespectarea Regulamentului de Ordine Interioară privind raportarea şi comunicarea evenimentelor deosebite care au loc în timpul serviciului", au transmis reprezentanţii spitalului printr-un comunicat de presă citat de B365.ro.

Incidentul s-ar fi petrecut pe data de 10 aprilie, în jurul orei 17:30. Potrivit reprezentanţilor Spitalului, la registratura unităţii medicale nu a fost depusă nicio plângere sau sesizare referitoare la acest incident.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință