Barbara Bush, fosta Primă Doamnă a SUA, moare la 92 de ani

(Sean Rayford/Getty Images)

Barbara a fost soţia fostului preşedinte american George H. W. Bush, succesorul lui Ronald Reagan la cârma SUA - dar şi mama fostului preşedinte George W. Bush, care a început invazia americană din Irak.

Barbara Bush a decedat marţi la vârsta de 92 de ani, a declarat un purtător de cuvânt al familiei, care nu a dat detalii despre motivele decesului.

Duminică, purtătorul de cuvânt Jim McGrath a anunţat că Barbara, care suferea de sănătate precară, fusese plasată în îngrijire paliativă.

Ea a primit tratament medical pentru o afecţiune pulmonară obstructivă cronică şi insuficienţă cardiacă, potrivit rapoartelor mass-media, şi a suferit zeci de ani de o boală de tiroidă cunoscută sub numele de boala Graves.

În timpul mandatului soţului ei, Barbara era cunoscută pentru comportamentul pragmatic şi pentru reţinerea de la amestecul în luptele politice ale SUA.

Ea a promovat alfabetizarea copiilor, fondând Fundaţia Barbara Bush pentru Alfabetizarea Familiei, şi se spune că şi-a convins soţul să sporească finanţarea pentru cercetarea şi tratamentul SIDA.

Barbara este una dintre cele două femei care au fost atât soţii cât şi mame de preşedinţi americani, cealaltă fiind Abigail Adams, soţia lui John Adams şi mama lui John Quincy Adams, ambii preşedinţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe