Bancă spaniolă lovită de retrageri masive - consecinţă a tensiunilor dintre Catalonia şi Spania

Două persoane folosesc un bancomat Caixa Bank în Barcelona, Spania.
Două persoane folosesc un bancomat Caixa Bank în Barcelona, Spania. (Getty Images)

Caixabank, cea de-a treia bancă din Spania care, până recent, a avut sediul în regiunea Catalonia, susţine că s-a confruntat cu o situaţie de panică bancară temporară şi “moderată” din cauza crizei provocate de acţiunile regiunii de a obţine independenţa.

Prezentând beneficiile companiei pentru prima dată în oraşul Valencia, directorul executiv Gonzalo Gortazar a refuzat marţi să ofere detalii privind numărul depozitelor retrase, adăugând însă că situaţia “s-a inversat” şi că banca a continuat să progrerseze.

Gortazar a declarat că mutarea în 6 octombrie a sediului din Barcelona în Valencia este definitivă. Rapoartele media locale l-au citat pe Gortazar afirmând că banca nu intenţionează să mute niciun loc de muncă în afara Cataloniei.

Caixabank, cea de-a doua bancă din Catalonia, Sabadell şi alte peste o mie de companii şi-au mutat sediile oficiale din regiunea catalană pentru a se asigura că vor putea continua să opereze sub reglementările Uniunii Europene în cazul în care Catalonia ar continua acţiunile de obţinere a independenţei şi dacă ar fi expulzată din bloc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie