Banca Mondială va contribui la reabilitarea drumurilor din Moldova cu 80 milioane dolari

Delegaţia Republicii Moldova şi Băncii Mondiale la Chişinău
Delegaţia Republicii Moldova şi Băncii Mondiale la Chişinău (mei.gov.md)

Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat marţi, 12 iunie, cu o echipă a Băncii Mondiale, condusă de directorul BM în Moldova, Anna Akhalkatsi, despre progresele înregistrate la implementarea Proiectului Îmbunătăţirea Drumurilor Locale din Moldova (PIDL) care prevede acordarea asistenţei de 80 de milioane de dolari pentru reabilitarea a circa 300 de km de drumuri locale.

„Proiectul se încadrează în priorităţile Guvernului, printre care este dezvoltarea infrastructurii drumurilor. Mai mult, acesta este unul foarte important pentru localităţile noastre, anume datorită faptului că sunt reparate şosele care duc spre şcoli, grădiniţe şi spitale”, a declarat Gaburici adăugând că drumurile reparate ar putea contribui la dezvoltarea localităţilor din Moldova şi la crearea condiţiilor mai bune de trai pentru cetăţeni.

În cadrul întrevederii, părţile au evaluat acţiunile întreprinse de la semnarea Acordului de finanţare, în aprilie 2016, până în prezent. De asemenea, au discutat şi despre măsurile de mobilizare a companiilor care câştigă tenderele internaţionale pentru reconstrucţia drumurilor, dar şi despre cum ar putea fi urgentate procedurile pentru valorificarea fondurilor dedicate reabilitării drumurilor din Republica Moldova.

Reprezentanţii BM au reiterat că echipa de implementare a proiectului este deschisă să acorde sprijinul necesar la instruirea şi pregătirea companiilor locale de construcţie a drumurilor, astfel încât acestea să aplice la proiectele de reabilitare a drumurilor, în cadrul PIDL.

Ministrul Chiril Gaburici a salutat iniţiativa BM şi a subliniat că instituţia pe care o conduce este interesată de motivarea companiilor din Republica Moldova să aplice la tenderele anunţate. „Implicarea companiilor locale înseamnă mai multe locuri de muncă pentru cetăţenii ţării noastre, dar şi acumularea de experienţă în domeniu”, a punctat Chiril Gaburici.

Lucrările de reabilitare a drumurilor prin intermediul PIDL sunt efectuate de Administraţia de Stat a Drumurilor, sub supravegherea Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe