Banca Japoniei şochează brokerii din Tokyo

Banca Japoniei a luat prin surprindere brokerii din Tokyo când a amânat o nouă rundă aşteptată de măsuri de stimulare. Analiştii s-au întrebat dacă instituţia bancară mai are ceva în arsenalul său pentru a susţine economia.
Un bărbat trece pe lânga sediul Băncii Centrale a Japoniei din Tokyo.
Un bărbat trece pe lânga sediul Băncii Centrale a Japoniei din Tokyo. (Captură Foto)

Brokerii au fost prinşi joi cu garda jos când Banca Centrală a Japoniei a decis să amâne un pachet de măsuri de stimulare a economiei interne.

Indicele bursier Nikkei din Tokyo a scăzut cu 3,6% care urmare a măsurii, care a declanşat o apreciere a yenului, lovind exportatorii.

“Pieţele consideră acum că impactul oricăror măsuri suplimentare de uşurare financiară luate de Banca Japoniei vor fi limitate”, a susţinut într-o declaraţie Minori Uchida, analist la Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Banca Centrală a Japoniei a decis să amâne planul de măsuri pentru a aduce inflaţia către un nivel de 2% a inflaţiei, mişcare ce este acum aşteptată să aibă loc la începutul anului 2018 şi nu în septembrie 2017. Acest lucru evidenţiază problemele existente în depăşirea anilor de deflaţie.

Obiectivul băncii privind inflaţia şi cumpărarea masivă de active au fost elemente centrale ale planului guvernului din Tokyo de relansare a economie Japoniei.

Economia Japoniei a sfidat în mare parte banca centrală timp de mai mulţi ani şi măsurile guvernamentale au încercat să crească preţurile şi să restarteze activitatea economică.

PIB-ul naţiunii asiatice s-a redus cu 0,3% în ultimul trimestru al anului trecut. Există temeri că datele din perioada ianuarie-martie a acestui an vor fi de asemenea negative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie