Banca Centrală a Rusiei, jefuită. Cum a intrat hoţul în sediul băncii

Agenţia rusă de ştiri RIA Novosti a susţinut că un hoţ a furat peste 11 milioane de ruble (195.000 de dolari) dintr-o clădire deţinută de Rosstandart, unde Banca Centrală a Rusiei închiriază birouri pentru diversele sale divizii.
Banca Centrală a Rusiei.
Banca Centrală a Rusiei. (Wikipedia.org)

Banii au fost furaţi din clădirea Băncii Centrale, situată deasupra staţiei de metro Leninski Prospekt din Moscova.

“O persoană necunoscută s-a căţărat pe una dintre ferestrele clădirii Băncii Centrale, a furat peste 11,4 milioane de ruble şi a dispărut”, a declarat un oficial al băncii, potrivit agenţiei de ştiri RIA Novosti.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al băncii a declarat reporterilor că hoţul a furat bunuri personale ale angajaţilor băncii, adăugând că cei vizaţi de furt au lucrat pentru Banca Rusiei, care închiriază birouri în clădirea Rosstandart.

Ministerul rus al Afacerilor Interne a confirmat faptul că banii au fost furaţi dintr-o companie din zonă, dar a refuzat să numească compania şi suma de bani furată. Circumstanţele incidentului sunt investigate de ofiţeri de poliţie şi a fost deschis un dosar penal.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe