Balerina Heather Parisi: "A doua carantină în Hong Kong? Iată cum stau lucrurile cu adevărat"

Dansatoarea americană locuieşte de zece ani pe teritoriul autonom al Chinei, împreună cu soţul şi copiii lor.
Heather Parisi
Heather Parisi (screenshot tramite Instagram)

"Aş dori să clarific un pic după ce am citit în unele ziare italiene ştiri inexacte (destul de inexacte) despre situaţia din Hong Kong, în special cu referire la presupusa "redeschidere a birourilor, magazinelor şi fabricilor" (dar ce fabrici sunt în Hong Kong?!?) şi la o a doua carantină". Astfel începe lunga postare publicată pe Instagram în care Heather Parisi, o balerină foarte cunoscută şi faimoasă în Italia, explică cum stau lucrurile în Hong Kong, unde locuieşte. În ultimele ore, de fapt, au început să circule în Italia ştiri despre un nou vârf al infecţiilor după relaxarea măsurilor restrictive şi o presupusă nouă închidere a activităţilor.

Dansatoarea americană, care locuieşte în Hong Kong de zece ani împreună cu soţul ei, Umberto Mariza Anzolin, şi cu cei doi copii ai lor, susţine că povestea este diferită de cum a fost povestită în Italia, relatează publicaţia Today.

"Începând de săptămâna trecută - precizează Parisi - în urma exploziei cu câteva sute de cazuri, aproape toate fiind persoane care s-au întors în Hong Kong, guvernul a decis să introducă obligativitatea carantinei pentru oricine soseşte din străinătate în Hong Kong şi să închidă evenimentei publice şi private destinate activităţilor sportive. Cred că este sarcina celor care fac informaţii să verifice sursele şi ştirile înainte de a le publica. Cu excepţia cazului în care singura lor sarcină este să direcţioneze opinia publică către anumite stări sufleteşti".

"Iată măsurile guvernului din Hong Kong"

Heather explică ce măsuri anti-infecţie au fost luate de administraţia locală. „În Hong Kong nu a existat niciodată o „primă” carantină obligatorie pentru cetăţeni de a rămâne acasă. Şi nici acum nu există a doua”, scrie ea. "În Hong Kong, întreprinderile de orice fel nu au fost niciodată închise. Şi nu sunt închise nici acum. În Hong Kong, birourile nu au fost niciodată închise, dar cetăţenii au fost invitaţi să lucreze de acasă ori de câte ori este posibil şi, prin urmare, pe bază exclusiv voluntară".

Balerina a mai afirmat: "În Hong Kong, restaurantele nu au fost niciodată închise. Din 27 martie, a fost introdusă obligaţia de a reduce capacitatea de locuri cu 50%, de a respecta distanţa de un metru şi de a nu pregăti mesele cu mai mult de 4 persoane. Şcolile au fost închise începând cu 24 ianuarie. Există unele măsuri de atenţie şi precauţii, cum ar fi măsurarea temperaturii în punctele de acces la clădirile publice şi private, igienizarea transportului public. În Hong Kong, este recomandată utilizarea unei măşti, nu este obligatoriu, chiar dacă întreaga populaţie o poartă încă de la începutul epidemiei".

N.B. Nu confundaţi China cu Hong Kong, vă rog! Acestea sunt două ţări diferite care vor fi unificate pe deplin doar în 2047. Până atunci, Hong Kong are propriul guvern şi frontierele sale naţionale”, a adăugat aceasta.

Mesajul original integral al dansatorei americane poate fi citit pe pagina de Instagram.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe