Băieţel sirian găsit înecat în Turcia acutizează emoţional criza refugiaţilor

Băieţel sirian înecat la marginea mării, găsit pe coasta Turciei
Băieţel sirian înecat la marginea mării, găsit pe coasta Turciei (Agenţia DHA)

Adevărata tragedie a crizei imigranţilor a putut fi observată miercuri, când valurile mării au adus pe malul Europei trupul neînsufleţit al unui băieţel – unul dintre cei cel puţin 12 sirieni care s-au înecat încercând să ajungă pe insula elenă Kos.

Fotografia, făcută miercuri dimineaţa, îl descrie pe băieţelul cu păr negru, purtând un tricou şi pantaloni de culoare roşie, ce a fost adus la mal de apa mării, zăcând cu faţa adâncită în nisipul de pe plajă, la o mică distanţă de oraşul staţiune Bodrum din Turcia.

O a doua imagine îl surprinde pe un poliţist turc ducând în braţe trupul neînsufleţit al micuţului. La câteva ore imaginea a devenit virală pe Twitter, având hashtag-ul #KiyiyaVuranInsanlik.

Mass media turcă l-a identificat pe băieţelul de trei ani drept Aylan Kurdi şi a raportat că s-a înecat, de asemenea, şi fratele său în vârstă de 5 ani. Aparent, cei doi copii au plecat din oraşul sirian nordic Kobane, scena unor lupte puternice între Statul Islamic şi forţele kurde la începutul anului.

Autorităţile elene, încercând să facă faţă la ceea ce a devenit cea mai mare criză a imigranţilor din istoria recentă, au declarat că băieţelul s-a aflat într-un grup de imigranţi care a fugit din Siria de ororile comise de grupul Statul Islamic.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe