Băieţel de doi ani pierdut în pădure trei zile supravieţuieşte în mod miraculos

O odisee a trăit un copilaş japonez în vârstă de doi ani, care a dispărut duminică într-o pădure şi a fost găsit nevătămat după trei zile.
Yoshiki Fujimoto
Yoshiki Fujimoto (Screenshot tramite faitsdivers.org)

Povestea micuţului Yoshiki Fujimoto a înduioşat Japonia şi nu numai. Copilul se pierduse în dimineaţa zilei de duminică, 12 august, în timpul unei plimbări cu bunicul şi fratele său iar dispariţia sa a declanşat o căutare amplă. În cele din urmă, copilul a fost găsit miercuri, 15 august: se crede că a supravieţuit bând apă din râu.

Haruo Obata, un voluntar în vârstă de 78 ani, care a sosit dintr-o provincie vecină pentru a participa la căutarea copilului, l-a auzit când a răspuns la chemările lansate în pădure.

Haruo Obata
Haruo Obata (Screenshot via kyodonews.net)

„Am strigat Yo-chan (sufix folosit în Japonia pentru copii), şi el a răspuns «da, aici»“, a declarat Haruo Obata la un postul al televiziunii japoneze.

Yoshiki stătea aşezat pe o stâncă, desculţ. "La început nu credeam că este o figură umană - a spus Obata presei - dar era chiar el. Credeam că mi se va opri inima”.

(Screenshot tramite tribunnews.com)

Este un miracol faptul că băieţelul este în viaţă, având în vedere căldura şi gradul ridicat de umiditate care a afectat regiunea în ultimele zile - atingând 34 de grade Celsius - şi prezenţa a numeroase insecte.

Timp de trei zile, aproximativ 160 de poliţişti au căutat băiatul în zona în care s-a pierdut şi au fost mobilizate chiar şi drone cu camere optice şi termice, precum şi câini şi elicoptere. Cu toate acestea, băiatul a fost găsit la câteva sute de metri depărtare de această zonă.

Locul este împădurit şi cu pârâuri, iar presa speculează că băieţelulul a putut supravieţui tocmai pentru că a băut apă din ele.

Micuţul, care a împlinit vârsta de doi ani tocmai în ziua de luni, când rătăcea prin pădure, se afla la o plimbare duminicală cu fratele şi bunicul său. Apoi, bunicul l-a lăsat să se întoarcă singur la casa lor, aflată la o distanţă de aproximativ 100 de metri, unde mama copilului îl aştepta. Acesta a fost momentul în care s-a pierdut.

"Copilul a fost găsit şi dus la spital", a declarat presei Katsuya Emoto, şef al municipalităţii insulei Suo-Oshima (din sud-vestul Japoniei).

"Nu are leziuni majore, doar câteva zgârieturi şi o uşoară deshidratare şi va părăsi spitalul cât de repede posibil", a declarat Hiroyuki Nishihara, şeful centrului unde a fost transportat copilul.

Pe de altă parte, mama copilului a afirmat emoţionată că şi-a putut îmbrăţişa copilaşul "foarte strâns". "Sunt atât de recunoscătoare că fiul meu a fost găsit sănătos. Acum doarme, pare uşurat, dar obosit", a adăugat Mio Fujimoto la televiziunea locală.

"Tot ce putem face acum, este să le mulţumim din inimă tuturor voluntarilor", a afirmat din partea sa bunicul copilului.

Mai multe informaţii: Kyodonews, The Mainichi