Băiat de 12 ani ucis de bombardamente recente în estul Ucrainei

Armistiţiul nu mai exista, a declarat  'prim-vicepremierul' autoproclamatei  'republici populare' Doneţk, Andrei Purghin.
Armistiţiul nu mai exista, a declarat  'prim-vicepremierul' autoproclamatei 'republici populare' Doneţk, Andrei Purghin. (youtube.com)

Un băiat de 12 ani şi o femeie de 55 de ani au fost ucişi de bombardamentele care au avut loc joi în fortăreaţa separatistă Doneţk din estul Ucrainei, a raportat administraţia oraşului.

Conform datelor oferite de ONU, o medie de 13 soldaţi, rebeli şi civili au murit în fiecare zi, după acordul de încetare a focului încheiat pe 5 septembrie la Minsk între Ucraina, Rusia şi rebelii separatişti proruşi. Atât rebelii cât şi forţele guvernamentale ucrainene s-au acuzat reciproc de încălcarea termenilor acordului.

Administraţia oraşului Doneţk a declarat că băiatul a fost ucis pe stradă iar femeia când un proiectil a lovit apartamentul ei situat într-o zonă zguduită de focuri de artilerie în ultimele zile.

„Un proiectil a lovit-o direct”, a spus fiul ei Aleksander, stând în faţa clădirii. „Nu ştiu de ce nu am fost şi eu lovit. Am stat chiar lângă ea. Doar gâtul îmi este puţin ars”.

De asemenea, în locul în care a fost lovit copilul de 12 ani, în districtul Kuibishevski, un martor a declarat că a văzut mult sânge şi un crater. Rezidenţii au spus că el alerga înspre un adăpost anti-bombardament când a fost lovit.

Multe clădiri ale districtului au fost afectate de intensitatea recentelor bombardamente, incluzând un spital de pediatrie, unde un proiectil a distrus acoperişul clădirii; alte proiectile au creat cratere în drumul din faţa spitalului.

Peste 4.300 de combatanţi şi civili au murit în estul Ucrainei de când rebelii separatişti proruşi au ocupat regiunile de graniţă în luna aprilie. Aproape un milion de oameni au fugit din zonă.

Rusia a fost acuzată că ajută rebelii atât cu arme cât şi cu forţe combatante şi i se reproşează că, în loc să depună eforturi pentru a opri tensiunile, ea le amplifică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe