Băiat de 12 ani încearcă să detoneze o bombă la un Târg de Crăciun

Într-un incident care probabil va amplifica temerile germanilor cu privire la terorism, un băiat suspectat de asociere cu Statul Islamic a încercat să detoneze o bombă la un târg de Crăciun într-un oraş din Germania. Atacul a eşuat.
.
. (pix-a-bay)

Un băiat german de origine irakiană, în vârstă de 12 ani – suspectat că ar avea legături cu grupul jihadist Statul Islamic – a încercat să detoneze o bombă la un Târg de Crăciun în oraşul Ludwigshafen din vestul Germaniei, a susţinut vineri revista germană Focus, citând surse ale securităţii şi judiciare.

Băiatul, născut în 2004 în Ludwigshafen, a fost “radicalizat” şi aparent instruit de un membru necunoscut al Statului Islamic, a declarat revista Focus.

Suspectul a lăsat un rucsac – în care se afla o bombă artizanală ce conţinea cuie – la Târgul de Crăciun din Ludwigshafen, în 26 noiembrie, dar dispozitivul nu s-a detonat din cauza unei probleme la detonator, conform revistei.

Un vizitator la târg a sunat poliţia după ce a descoperit rucsacul, ulterior specialiştii dezamorsând dispozitivul.

Poliţia l-a identificat şi arestat pe băiat, care se află acum într-un centru de detenţie pentru tineri, a mai susţinut raportul, adăugând că Procurorul Federal a preluat investigaţia asupra incidentului, considerat a fi un act grav de subminare violentă.

Un purtător de cuvânt al Biroului Procurorului Federal nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.