Bădulescu, atac la Carmen Dan: Unde ai fost, Dana, pe 10 august?

La 6 luni de la spulberarea brutală a protestului Diasporei de către jandarmerie, viceprimarul Aurelian Bădulescu ţine să îi adreseze o serie de întrebări "omului" Dana, nu ministrului de Interne Carmen Dan.
Aurelian Bădulescu
Aurelian Bădulescu (Epoch Times România)

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, politician reaudiat recent de procurori după ce a recunoscut că a minţit la audierile de după 10 august, a lansat, la 6 luni de la protestul spulberat cu violenţă de jandarmi, un atac dur la adresa ministrului de Interne, Carmen Dan.

"Lucrurile încep să se lămurească, vom afla în curând cum şi cine se face vinovat de această chestiune. Vă rog să nu mai citaţi din ministrul de interne Carmen Dan când vorbiţi de 10 august, pentru că nu a fost la serviciu în data de 10 august. Deci orice chestiune care ţine de propria ei percepţie despre evenimentele din acea zi este egală cu zero. Aş ruga-o pe doamna Dan să răspundă la 3 întrebări, nu pe ministrul de Interne:

1. Unde ai fost, Dana, pe 10 august?

2. După începerea violenţelor, de ce nu ai venit imediat la muncă, pentru a face un apel la calm?

3. Nu se impunea să ceri premierului ca imediat după 10 august să fie o şedinţă a guvernului, dată fiind intensitatea violenţelor?" Dacă o vedeţi dumneavostră pe Dana, nu pe ministrul de Interne, puneţi-i aceste trei întrebări", a declarat Aurelian Bădulescu într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Reamintim că, pe 4 februarie, Aurelian Bădulescu a fost audiat de procurorii Parchetului General în legătură cu evenimentele din 10 august, după ce acesta a declarat că a minţit la primele audieri. La ieşirea de la lunga discuţie cu procurorii, Bădulescu a fugit însă de răspunsuri la întrebările legate de declaraţiile pe care le-a făcut.

"Ceea ce eu astăzi am declarat este în continuarea declaraţiilor pe care le-am făcut în data de 24 august 2018. Echipa de procurori, parte din aceste informaţii pe care le-am adus, le aveau. Au fost chestiuni pe care dumnealor au încercat să le lămurească, pertinent. Sperăm că de acum încolo lucrurile să se aşeze într-o normalitate, pentru că nu aş vrea copiii mei să vorbească despre o mineriadă, despre rezultatele unor anchete care nici acum nu au fost terminate vizavi de evenimentele din 1989. Le-am explicat procurorilor că am obosit pe stradă, oamenii să mă facă parte a anumitor evenimente care s-au întâmplat în acea zi. Trebuie lucrurile să fie puse în ordine şi atunci cred că aceste declaraţii sunt binevenite şi nu fac decât să lămurească", a precizat Bădulescu.

Întrebat dacă îşi menţine afirmaţia că ar fi minţit în prima declaraţie dată procurorilor, viceprimarul a replicat:

"Dvs, cu tot respectul, căutaţi să plecaţi din această cheie. Vă mulţumesc şi nu mai reveniţi. Veţi vedea, când acest dosar, dacă va ajunge în instanţă, şi documentele vor fi publice, declaraţiile mele, că aşa cum am mai declarat, chestiunea cu minciuna este una legată de o metaforă, sau un vector de atragere a atenţiei. Dacă aveţi răbdare să ajungem în acest moment, lucrurile se vor rezolva. Până atunci, cred eu, trebuie să avem puţină răbdare, să lăsăm organele de urmărire penală să îşi facă treaba şi să înţelegem cu toţii ceea ce s-a întâmplat pe data de 10 august."

"Ceea ce am pus la dispoziţia procurorilor a fost ceea ce dumnealor ştiau, numai că am nuanţat în aceste câteva ore de audiere elementele care duc spre atragerea răspunderii anumitor evenimente, sau înţelegerea anumitor moduri în care s-a acţionat în acea seară. Aşa cum am spus şi mai devreme (cu minciuna – n.r.), probabil că sunteţi de la presă unde există un păpuşar, declaraţia mea nu are legătură cu prima declaraţie (dată procurorilor – n.r.)", a precizat Bădulescu.