Bădălău: Să punem degetul pe rană. Suntem vulnerabili, ca Partid şi Guvern, pentru că avem un lider vulnerabil

Suntem vulnerabili, ca partid şi ca Guvern, pentru că avem un lider vulnerabil, atât prin situaţia sa juridică, cât şi prin modul său de acţiune, a acuzat şeful PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, unul dintre "disidenţii" care încearcă să-l dea jos pe Liviu Dragnea.
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA (Epoch Times România)

Proaspătul preşedinte al PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a anunţat miercuri, pe Facebook, că se raliază scrisorii semnate de colegii săi Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, în care se cere demisia liderului de partid Liviu Dragnea.

"Mă raliez declaraţiei comune a colegilor mei, un demers întru totul democratic, menit să salveze partidul într-un moment dificil. Suntem cu toţii datori să facem o analiză onestă şi deschisă a situaţiei în care a ajuns PSD şi să punem degetul pe rană, pentru că în politică nu e loc nici de sentimente, nici de resentimente. Totodată, consider că, dacă scrisoarea pe care am transmis-o către liderii partidului în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din ianuarie ar fi fost discutată, nu ne-am mai fi aflat astăzi în acest impas.

Suntem vulnerabili, ca partid şi ca guvern, pentru că avem un lider vulnerabil, care atât prin situaţia sa juridică, cât şi prin modul său de acţiune din ultima perioadă, a atras asupra PSD oprobriul unei însemnate părţi a societăţii româneşti. PSD este un partid care guvernează pentru oameni, şi guvernează cu rezultate notabile.

Este păcat ca din cauza unui context politic nefavorabil să fie minimalizate sau chiar puse în pericol proiectele majore din Programul de Guvernare pe baza căruia am câştigat alegerile. Avem nevoie de clarificări, de decizii urgente, care să ne ajute să trecem peste acest moment şi să rămânem uniţi şi coerenţi în acţiunea noastră politică", a transmis Bădălău.

Reamintim că trei lideri marcanţi ai PSD - Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu - au semnat, în numele unui comitet de iniţiativă, o scrisoare prin care solicită demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor, scrisoare apărută azi în presă.

În scrisoare, Dragnea este acuzat că a devenit o vulnerabilitate pentru partid ba chiar un obstacol în calea adoptării iniţiativelor PSD în zona reformării Justiţiei, iniţiative pe care, ATENŢIE, semnatarii le consideră justificate. Liderului PSD i se mai reproşează modul în care şi-a ales şi dat jos premierii, războiul permanent şi pe prea multe fronturi cu Serviciile, DNA, Preşedinte, Opoziţie etc., acapararea agendei publice cu teme precum Corupţia, schimbările din Justiţie, „Statul Paralel”, promovarea în Guvern, Ministere, Agenţii, alte instituţii publice a unor persoane cu evidente carenţe profesionale, incapabile să comunice corect, argumentat, pe temele guvernării etc.

În aceste condiţii, semnatarii scrisorii cer demisia lui Dragnea plus alte 18 măsuri. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne