Bădălău: Lui Mihai Tudose îi lipseşte "anvergura" de premier. Guvernul va fi evaluat peste şase luni

Numărul doi din PSD, Nicolae Bădălău, deşi unul dintre apropiaţii liderului PSD Liviu Dragnea, ridică mari semne de întrebare cu privire la "anvergura" lui Mihai Tudose de a conduce un Guvern.
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA
Nicolae Bădălău, senator PSD - Giurgiu, la audieri DNA (Epoch Times România)

Rugat să explice motivul pentru care s-a abţinut la votul din Comitetul Executiv al PSD în cazul lui Mihai Tudose, preşedintele executiv al PSD Nicolae Bădălău susţine că a avut şi are îndoieli legate de capacitatea colegului său de a conduce viitorul Executiv al coaliţiei.

"Am avut o îndoială şi o am încă vis-a-vis de anvergura domnului Tudose pentru a conduce un guvern. Vreau să vă spun că avem un program de guvernare extrem de bun pentru români şi pentru România. Avem un preşedinte pe care îl susţin cu toată tăria în continuare şi mă refer la domnul Dragnea, dar, în acelaşi timp, la premier am avut o îndoială", a declarat Bădălău, citat de Agerpres.

Întrebat ce îi lipseşte lui Tudose pentru a fi un bun premier, numărul doi din PSD a replicat: "Anvergura de premier. Sunt multe aspecte: colaborarea cu partidul, colaborarea în partea economică, în partea externă. Cu siguranţă că îl sprijin şi voi sprijini guvernul cu absolut tot ce pot eu".

În ceea ce priveşte aşa-zisa "dublă comandă" a lui Tudose, Nicolae Bădălău susţine că el nu înţelege această noţiune şi că suspiciunile sale sunt legate de guvernare, "restul sunt pur şi simplu poveşti".

Desigur, va vota "cu siguranţă" guvernul PSD—ALDE pentru că e "pesedist de 27 de ani şi de 16 ani preşedinte de organizaţie".

"În PSD există democraţie. Liviu Dragnea este preşedintele pe care eu îl sprijin în continuare cu toată tăria şi cred că nu e nicio tensiune. Eu am spus acolo poziţia şi cred că într-un partid trebuie să existe mai multe poziţii. Până la urmă, partidul trebuie să genereze ceea ce e mai bun pentru guvernare şi pentru români. Liviu a spus şi el că e prietenul meu, că nu are o problemă vis-a-vis de anumite voturi ale mele. Şi Victor a fost un premier foarte bun", a precizat Nicolae Bădălău.

În acelaşi timp, liderul PSD a atras atenţia că noul Executiv va fi evaluat peste şase luni, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Guvernului Grindeanu.

"Nu vom tolera, nu vom ţine un guvern care să nu ducă la îndeplinire programul de guvernare. Să ducă România la dezvoltare iar poporul acesta să o ducă mai bine. Am spus-o şi data trecută, indiferent, cu orice risc, chiar cu riscul de a trece în opoziţie, nu acceptăm ca Guvernul Grindeanu să rămână. Am riscat enorm de mult şi în rândul electoratului, şi din punct de vedere parlamentar. Şi, totuşi, am făcut-o pentru ca poporul acesta să o ducă mai bine", a conchis Nicolae Bădălău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne