B1 TV: Sorina Matei nu era angajata postului în perioada "postacii PDL"

Sorina Matei
Sorina Matei (Facebook)

În urma acuzaţiilor făcute în spaţiul public, vizând o presupusă legătură între jurnalista Sorina Matei şi activitatea ”postacilor” din campania PDL, postul B1 TV precizează că în perioada evocată în respectivele declaraţii, Sorina Matei era angajata unui alt post de televiziune.

"În perioada evocată în aceste declaraţii, şi anume luna martie 2013 în care s-a desfăşurat Convenţia naţională PDL, Sorina Matei era angajata unui alt post de televiziune. În momentul în care a venit la B1 TV (februarie 2014), Sorina Matei a semnat, la fel ca restul jurnaliştilor cu decizie editorială care îşi desfăşoară activitatea la postul nostru de televiziune, o declaraţie de interese prin care a confirmat că nu acordă servicii de consultanţă politicienilor sau partidelor politice, acţiune care ar intra în contradicţie cu prevederile codului deontologic al jurnaliştilor.

Dacă se confirmă că această declaraţie a fost neconformă cu realitatea, B1 TV îşi rezervă dreptul de a lua măsuri în consecinţă.", precizează B1 TV.

Reamintim că, pe 20 martie, Cristi Călugăru, identificat că „şeful postacilor” Elenei Udrea în referatul procurorilor DNA, a intrat în direct la B1 TV, în emisiunea Sorinei Matei. Potrivit reportervirtual.ro, Călugăru, auto-intitulat analist politic şi fost angajat al PDL-Bucureşti la vremea când filiala era condusă de Elena Udrea, a explicat mecanismul prin care erau coordonaţi şi plătiţi „postacii” de partid şi, la un moment dat, a atacat-o direct pe Sorina Matei:

"Poate dvs. nu vă aduceţi aminte de mine, dar eu îmi amintesc de dvs. (…) Chiar dvs. dădeaţi indicaţii cum să se posteze şi ce să se scrie. Spuneaţi cum să reacţionăm pe internet (…) Eraţi în cameră, fără cameraman. Aţi fost la Elena Udrea şi ne învăţaţi ce să postăm. Vă prefaceţi că nu ştiţi cum e cu mecanismul?! Eraţi în tabăra opusă Monicăi Macovei. Ne învăţaţi cum să postăm pe internet şi ce zicea Sebastian Lăzăroiu (…) Postacii Elenei Udrea vă apărau pe dvs. când aţi intrat în conflict cu Sebastian Ghiţă. Şi pe dvs, şi pe Dan Tăpălagă.", a declarat Călugăru.

Sorina Matei a negat acuzaţiile.

Scandalul "postacilor" a izbucnit, în fapt, după confruntarea Elenei Udrea cu denunţătorii săi în "Gala Bute", din care ar fi rezultat că au aflat că persoanele care postau mesaje pozitive despre PDL şi Elena Udrea costau partidul 10.000 de euro.

Procurorii au dezvăluit că Tudor Breazu şi Ana Maria Topoliceanu au utilizat banii obţinuţi din infracţiunile de luare de mită pentru plata unor servicii efectuate în interesul organizaţiei PDL Bucureşti şi al Elena Udrea, cu ştiinţa acesteia. Potrivit DNA, "inculpaţii achitau sume care ajungeau uneori la 10.000 euro lunar unui grup de persoane, pentru care foloseau titulatura "postaci", şi al căror rol era de a posta comentarii sub identităţi fictive pe paginile de internet ale unor ziare sau portaluri de ştiri."

"Aceste persoane primeau zilnic de la persoana care s-a ocupat de coordonarea echipei de comunicare mesajele pe care trebuiau să le promoveze, după care accesau paginile de internet care le erau indicate şi comentau articolele relevante pentru a canaliza opinia participanţilor la aceste discuţii în direcţia dorită. "Postacii" erau plătiţi în funcţie de numărul comentariilor formulate, pe baza unor statistici ţinute de acest coordonator al echipei de comunicare a organizaţiei PDL Bucureşti, care s-a ocupat exclusiv de comunicarea publică a inculpatei Udrea Elena Gabriela", au mai arătat procurorii.

Reacţia Elenei Udrea nu s-a lăsat aşteptată:

"Să spui că Udrea plătea 10.000 de euro pe postaci reprezintă o minciună sfruntată. Pentru că am văzut ipocrizia generalizată a politicienilor din aproape toate partidele, dar şi a presei, vrem să fie clar un lucru: absolut toate partidele din România au "postaci" şi gherilă online, iar sumele de bani consumate sunt mult mai mari. Le recomandăm procurorilor DNA, dacă tot au deschis acest subiect, să investigheze şi "postacii" PSD sau PNL", au declarat comunicatorii Elenei Udrea.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne