AZIR avertizează: „Nu acceptăm intimidarea presei independente”

Asociaţia Ziariştilor Independenţi din România (AZIR), secţia română a Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni-AEJ constată cu îngrijorare atacul concertat al partidelor politice aflate la guvernare la presa independentă.
Intimidare
Intimidare (KHALED DESOUKI/AFP/Getty Images)

"Prin intervenţiile publice batjocoritoare ale unor lideri politici şi mai cu seamă prin insinuările unui fost angajat SRI în privinţa „agenţilor acoperiţi” din presă, credibilitatea mass-mediei este grav afectată. Declaraţiile publice recente ale ofiţerului SRI în rezervă, Daniel Dragomir, cercetat penal, la adresa jurnaliştilor Dan Tăpălagă, Cristian Turturică, Sorina Matei, fără nicio dovadă reală, se adaugă campaniei de decredibilizare a vocilor critice din mass-media, iniţiată de politicieni şi susţinută de companii de presă conectate politic. Inducerea de suspiciuni nefondate aduce un prejudiciu întregii comunităţi mediatice din România, se arată în comunicatul de presă al AZIR remis redacţiei Epoch Times vineri, 29 septembrie.

Privitor la atacul concertat al partidelor politice aflate la guvernare la presa independentă, Comitetul executiv AZIR arată că "se va adresa instituţiilor europene de resort şi tuturor organismelor la care România este parteneră sau afiliată, pentru a semnala fenomenul de încălcare a libertăţii presei prin intimidarea jurnaliştilor oneşti şi prin stigmatizarea presei independente".