Ayatollah-ul Nuclear: Obama a exclus intervenţia militară. ”America nu poate face nimic”

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.
Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei. (- / AFP / Getty Images)

Liderul Suprem al Iranului, Ali Khamenei, a declarat, miercuri, că administraţia Obama a exclus opţiunea militară ca metodă de rezolvare a conflictelor de pe glob, a notat New York Times.

Cu un banner în spatele său pe care scria ”America nu poate face nimic”, liderul iranian a declarat că Statele Unite ”au realizat că atacurile militare sunt la fel de periculoase, sau chiar mai periculoase, pentru ţara care atacă decât pentru ţara care este atacată”.

Liderul de la Teheran susţine că intervenţiile militare au fost excluse din lista opţiunilor de către Statele Unite. Un ”atac militar nu este o prioritate pentru americani acum. Ei au renunţat la ideea acţiunilor militare”, a declarat Khamenei.

Discursul lui Khamenei a fost făcut în cadrul unui eveniment desfăşurat pentru elita politică şi militară iraniană, menit să comemoreze cea de-a 25 aniversare de decesul predecesorului său, Rutollah Khomeini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe