Avram, scrisoare către "însetaţii" băcăuani: "Câte vile s-au construit în perioada derulării contractului?"

Liviu Avram
Liviu Avram (Epoch Times România)

Jurnalistul Liviu Avram le adresează, prin intermediul Facebook-ului, o scrisoare deschisă băcăuanilor, oameni care au ajuns să alerge pe străzi cu bidoane şi găleţi pentru a-şi lua apă, în urma unei avarii care a lăsat fără apă întregul oraş. În scrisoarea sa, Avram le reaminteşte acestora că au tot votat PSD-işti care le-au promis ani de zile în zadar că vor rezolva problema aducţiunii de la lacul de acumulare Valea Uzului astfel încât Bacăul să aibă parte de apă 7/24.

Căci problema apei nu este de ieri de azi în Bacău ci, de ani de zile, băcăuanii au avut parte de avarii şi de apă primită după program, în condiţiile în care au un uriaş lac de acumulare în zonă.

În aceste condiţii, jurnalistul le transmite foştilor săi concetăţeni care acum aleargă după apă, că ar fi foarte util să afle cine a construit aducţiunea de la Valea Uzului, cum s-a atribuit contractul, cine l-a semnat din partea autorităţilor locale, care a fost alocarea contractului şi câte vile proprietate personală s-au construit în perioada derulării acestuia.

Redăm scrisoarea lui Avram:

"Scrisoare către însetaţii băcăuani, foştii mei concitadini

Dragii mei, am fost concitadini vreme de 12 ani, între 1989 şi 2001. Din această frumoasă perioadă, în care am trăit evenimente de neuitat şi am cunoscut oameni formidabili, două lucruri mi-au rămas adânc înfipte în creier: mig-urile care spărgeau bangul sonic când îţi era lumea mai dragă şi programul restricţionat de apă curentă: trei ore dimineaţa, trei ore seara.

mig-urile n-au fost niciodată, pentru mine, o problemă: erau semnalul că Fabrica de Avioane, căreia cu onoare i-am fost angajat vreme de trei luni, merge bine-mersi şi fără inginerul Avram. Ceea ce, se pare, e valabil şi acum.

Cu programul de apă e cu totul altă problema. Câtă vreme am fost băcăuan, s-au câştigat multe alegeri cu promisiunea că se va face aducţiunea de la Valea Uzului, care va asigura apă 7/24. Eu n-am mai apucat împlinirea acestei promisiuni şi am venit în Bucureşti cu o dexteritate formidabilă de a nu uita niciodată, nicicum, vreun robinet deschis. Cred că dexteritatea asta o mai am şi în ziua de azi.

Dragi băcăuani, ştiu că v-am necăjit deseori, în cei 12 ani cât v-am fost concitadin, scriind tot felul de chestii despre oamenii pe care voi îi admiraţi şi îi votaţi, gen Hrebenciuc-Iacobov-Sechelariu, dar şi despre alţii care au urmat, drept pentru care aţi ales să-mi arătaţi că mă înşel, votându-i din nou, şi din nou, şi din nou. Nu e niciun bai, aşa merg lucrurile în lumea asta: unii propun, alţii dispun.

Înţeleg că până la urmă aducţiunea de la Valea Uzului s-a făcut. Şi s-a făcut prost, din moment ce de mai bine de-o săptămână staţi la coadă ca să prindeţi un bidon cu apă. Şi aflu că nici măcar nu e prima dată când se întâmplă asta.

Nu mai ştiu ce presă mai e acum prin Bacău, dar dacă v-aş fi din nou concitadin, tare mi-ar plăcea, chiar şi cu riscul de a vă necăji din nou, să aflu şi să vă comunic următoarele chestii: 1) Cine a construit aducţiunea de la Valea Uzului. 2) Cum s-a atribuit contractul. 3) Cine a semnat contractul din partea autorităţilor locale. 4) Cât a costat contractul. 5) Câte vile proprietate personală s-au construit în perioada derulării contractului.

Chiar dacă toate informaţiile astea nu vă ţin acum de sete, nu vi s-ar părea interesant să le aflaţi? Măcar pentru a-i afla pe cei responsabili de faptul că vi se refuză un drept fundamental al omului, aşa cum este el înscris în orice pauză publicitară: „Pentru o viaţă sănătoasă, consumaţi cel puţin doi litri de apă în fiecare zi.”

Reamintim că pentru a şasea oară în ultimii doi ani, Bacăul a rămas fără apă, o avarie oprind alimentarea întregului oraş. Aceasta este cea mai lungă avarie din ultimii ani şi sute de oameni au protestat în faţa Primăriei cerând demisia primarului precum şi pe a celor de la Compania Regională de Apă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne