Avocatul miliardarului Adamescu a ezitat două ore înainte de a sări pe şinele de metrou

Metrou
Metrou (Epoch Times România)

George Claudiu Dumitru, avocatul miliardarului Adamescu, acuzat că ar fi mituit judecători, a stat mai bine de două ore pe peronul metroului, înainte de a sări pe şine, relevă înregistrările camerelor de luat vederi din staţia de metrou Universitate, conform B1 TV.

Avocatul a intrat în staţie de metrou la ora 14:40, după o dimineaţă întreagă petrecută la DNA, unde ar fi făcut declaraţii complete despre cum a intermediat, în beneficiul lui Adamescu, mituirea a doi dintre judecătorii sindici de la Tribunalul Bucureşti, arestaţi la începutul acestei săptămâni.

George Dumitru ar fi recunoscut în faţa procurilor că a intermediat mituirea judecătoarei Elena Rovenţa şi a judecătorului Ion Stanciu.

Implicarea lui Dumitru în dosarul mitei reiese din motivarea judecătorului care a decis arestarea celor 4 judecători sindici de la Tribunalul Bucureşti. În document se arată că apărătorul lui Adamescu era intermediar între clientul sau şi doi dintre judecători.

Conform luju.ro, numele avocatului apare în declaraţia unei martore, menţionată în încheierea judecătoarei Elena Costache de la CAB. Daniel Onuţe, unul din juriştii lui Dan Adamescu, a explicat că afaceristul şi fiul acestuia, Alexander Adamescu, şi-au dat acordul la finele anului trecut pentru coruperea judecătorilor care aveau în soluţionare dosarele de insolvenţă a două firme. Declaraţia acestuia a fost confirmată şi de martora Daniela Elena Firestain: “Declaraţia martorei FIRESTAIN ELENA-DANIELA confirmă susţinerile martorului ONUTE DANIEL, în sensul că numiţii ADAMESCU GRIGORE DAN şi ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER şi-au dat acceptul, atât în vara anului 2013 cât şi în luna decembrie 2013, pentru coruperea magistraţilor care aveau spre soluţionare dosarele de insolvenţă ale S.C. SIGUR INDUSTRIAL CONSTRUCT S.R.L. şi S.C. ACTIV CONSTRUCTII INDUSTRIALE S.R.L. Mai mult, martora a afirmat că în luna decembrie 2013 s-a întâlnit cu ADAMESCU DAN GRIGORE şi cu ONUTE DANIEL, la sediul S.C. ASIGURARE REASIGURARE ASTRA S.A., ocazie cu care ONUTE DANIEL i-a transmis lui ADAMESCU GRIGORE DAN că mai avea nevoie de o sumă de bani, nespecificată, pentru rezolvarea “problemei” cu dosarul de insolvenţă”. se menţionează în motivarea încheierea de arestare a judecătoarei CAB Elena Raluca Costache, citată de luju.ro

Cu prilejul acelei discuţii, ADAMESCU GRIGORE DAN, care dispunea de activele financiare ale firmelor din grupul BAUMAISTER, a stabilit că martora să plătească, în baza unui contract de asistenţă juridică, încheiat formal cu avocatul DUMITRU GEORGE – CLAUDIU, o sumă de bani, care îi va fi indicată ulterior de ONUTE DANIEL. Martora a aflat de la ONUTE DANIEL că se va folosi de avocatul DUMITRU GEORGE – CLAUDIU pentru a scoate banii, pe care ulterior, îi va înmâna lichidatorului BORZA MONICA ANGELA în vederea remiterii lor către judecători, folosind cu privire la aceşti apelativul de 'jude'” se mai specifică în motivarea de arestare.

Practic, în contul cabinetului de avocatură a lui George Dumitru au fost viraţi peste 220.000 de lei dintr-un cont care aparţine S.C. BAUMEISTER UTILAJE ECHIPAMENTE S.R.L. Transferul a fost efectuat în data de 10 decembrie anul trecut şi, în aceeaşi zi, George Dumitru a retras banii. 100.000 de lei, au ajuns la Daniel Onuţe, care a recunoscut la DNA că banii erau pentru mituirea judecătorilor.

Sumele primite de jurist de la Adamescu şi fiul acestuia au ajuns apoi la lichidator şi, de la acesta, la cei doi magistraţi. Judecătoarea Elena Rovenţa ar fi primit 5000 de euro în timp ce judecătorul Ion Stanciu ar fi primit 15.000 euro.

George Dumitru, mort la vârstă de 36 de ani, a fost înmormântat miercuri, într-un cimitir din cartierul Militari, în cadrul unei ceremonii extrem de discrete, relatează B1 Tv. Avocatul era căsătorit şi avea doi copii, un băiat şi o fată.

Miliardarul Adamescu a refuzat să comenteze moartea avocatului său.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne