Avocat din Chişinău deferit justiţiei pentru trafic de influenţă

Avocatul ar fi promis clienţilor săi că va putea influenţa judecătorul pentru o anumită sumă de bani ca să-i elibereze din arestul preventiv.
Justiţie
Justiţie (facebook.com)

Procuratura Anticorupţie a Republicii Moldova anunţă despre finalizarea urmăririi penale şi trimiterea în judecată a cauzei penale de învinuire a unui avocat, reţinut acum aproximativ un an, pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în ianuarie 2016, avocatul ar fi pretins şi primit de la doi clienţi cercetaţi penal pentru comiterea furturilor în proporţii deosebit de mari bani în sumă totală de 4500 euro, susţinând că poate influenţa judecătorii să le înlocuiască “arestarea preventivă” cu o măsură nonprivativă de libertate.

Învinuitul şi-a recunoscut vinovăţia, a participat activ la descoperirea infracţiunii şi a încheiat cu oamenii legii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Dacă va fi recunoscut vinovat de cele incriminate, inculpatul riscă o amendă în mărime de la 100000 la 150000 lei MD sau închisoare de până la 5 ani, precum şi recuperarea cheltuielilor judiciare în valoare de 10530 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe