Avion de luptă sirian s-a prăbuşit într-o piaţă din provincia Idlib

Un avion militar s-a prăbuşit în oraşul sirian Ariha (în imagine) în 3 august 2015.
Un avion militar s-a prăbuşit în oraşul sirian Ariha (în imagine) în 3 august 2015. (Captură Foto)

Un avion de luptă al guvernului sirian s-a prăbuşit luni într-o piaţă din oraşul nord-vestic Ariha, ucigând 12 oameni, au declarat activiştii sirieni, conform BBC.

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), un grup de activişti cu sediul în Marea Britanie, a declarat că avionul s-a prăbuşit în timp ce avionul bombarda un cartier din centrul oraşului.

Ariha a fost una dintre ultimele fortăreţe guvernamentale din Idlib, când a fost capturară de rebelii islamişti în luna mai.

Prăbuşirea oraşului Ariha a făcut ca cea mai mare parte a provinciei Idlib, care se învecinează cu Turcia, să cadă în mâinile rebelilor.

SOHR a declarat că zeci de persoane au fost rănite în incidentul de astăzi, nefiind clar dacă avionul a fost doborât sau s-a prăbuşit din alte motive.

Grupul Comitetele Locale de Coordonare (LCC), o reţea de activişti ai opoziţiei, a postat o imagine pe Internet cu ceea ce au declarat că sunt pagubele produse pieţei şi clădirilor din apropiere.

Reţeaua a declarat că oamenii încearcă să găsească supravieţuitori pe sub dărâmături.

În ianuarie, oficialii sirieni au declarat că cel puţin 35 de soldaţi au fost ucişi ca urmare a prăbuşirii unui avion militar de transport de mărfuri în provincia Idlib.

Presa de stat a declarat că incidentul din luna ianuarie a fost cauzat de condiţiile meteo dificile şi ceaţa puternică, dar rebelii al-Nusra, care au legături cu grupul terorist Al-Qaeda, au declarat că ei au doborât avionul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe