Avion al Flydubai se prăbuşeşte în sudul Rusiei. Nimeni nu a supravieţuit

Un avion de pasageri al companiei aeriene FlyDubai, care avea la bord 62 de persoane, s-a prăbuşit în oraşul Rostov-pe-Don din sudul Rusiei. Oficialii ruşi au declarat că toţi pasagerii şi membrii echipajului zborului FZ981 au murit.
Echipajele de urgenţă sunt văzute printre rămăşiţele zborului FZ981, operat de FlyDubai, pe aerportul din Rostov-pe-Don, 19 martie 2016.
Echipajele de urgenţă sunt văzute printre rămăşiţele zborului FZ981, operat de FlyDubai, pe aerportul din Rostov-pe-Don, 19 martie 2016. (Captură Foto)

Avionul Boeing 737-800, operat de compania aeriană Flydubai, s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţa (ora locală) în oraşul Rostov-pe-Don, la aproximativ 950 km de Moscova, au confirmat oficialii aviaţiei ruseşti.

Zborul FZ981 a încercat să aterizeze în condiţii de vânt puternic şi ploaie, a declarat o sursă pentru agenţia rusă de ştiri RIA, adăugând că avionul a ratat pista cu aproximativ 100 metri datorită vizibilităţii reduse de pe aeroport.

„Avionul a lovit solul şi s-a rupt în bucăţi”, a susţinut pe website-ul său Comitetul de Investigaţii al Rusiei.

„Conform datelor preliminare, la bord se aflau 55 de pasageri şi 7 membri ai echipajului. Cu toţii au murit”, a mai susţinut comitetul în anunţul său.

Anterior, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că majoritatea victimelor sunt cetăţeni ruşi, conform Deutsche Welle.

Serviciul AirLive pentru monitorizarea zborurilor a declarat că avionul s-a prăbuşit în timp ce încerca o a doua aterizare.

Conform Ministerului rus de Urgenţă, accidentul a avut loc sâmbătă la ora locală 00:50 UTC, adăugând că echipelor de urgenţă le-a trebuit mai mult de o oră pentru a stăpâni flăcările care au cuprins avionul.

O investigaţie asupra cauzei accidentului a fost demarată.

Dar Vasili Golubev, guvernatorul regiunii Rostov, a fost citat de agenţiile ruse de ştiri ca afirmând că, deşi cauza accidentului nu a fost imediat determinată, există indicii că acesta a avut loc din cauza vremii dificile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe