Avion al Emiratelor Unite, în carantină după aterizarea pe aeroportul din New York. Peste 100 de pasageri bolnavi

Un avion al companei aeriene Emirates Airlines din Emiratele Arabe Unite.
Un avion al companei aeriene Emirates Airlines din Emiratele Arabe Unite. (Getty Images)

Un zbor ce a plecat din Dubai cu destinaţia New York a fost pus în carantină miercuri 5 septembrie, la sosirea pe aeroportul John F. Kennedy (SUA). Cel puţin 10 persoane - dintre cei aproximativ 100 de pasageri şi membri ai echipajului care au raportat stări de rău - au fost transportate de urgenţă la spital, au raportat oficiali americani.

Funcţionari de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi autorităţile locale americane au sosit la aeroportul John F. Kennedy în jurul orei 9 dimineaţa, cu puţin timp înaintea sosirii zborului Emirates Flight 203, care a aterizat cu aproximativ 521 de persoane la bord, câteva zeci aflându-se în diferite grade de disconfort.

La sosirea pe aeroportul din New York pasagerii au trebuit să completeze un document pentru a specifica dacă sufereau de vreo boală şi, după scurt timp, au coborât din avion după ce le-a fost măsurată temperatura corporală pentru a-i detecta pe cei care ar putea manifesta simptome de boală.

După minutele de panică, gravitatea iniţială pare să se fi atenuat, iar compania aeriană a confirmat prin Twitter că numărul de persoane afectate a fost redus la 10 pasageri.

Secretarul de presă al primarului din New York a emis, de asemenea, o declaraţie oferind mai multe informaţii despre situaţie:

„10 pasageri bolnavi au părăsit deja avionul şi s-au îndreptat spre Hospital Jamaica. Oficiali din domeniul sanitar îi controlează pe rând pe ceilalţi pasageri pentru a detecta eventuale simptome. Aproximativ 40 de pasageri au făcut deja controlul şi urmează să treacă vama. Mulţi alţii prezintă diferite simptome şi sunt reţinuţi pentru a determina tratamentul sau o posibilă transportare la spital”.

Mai multe informaţii: Emirates plane carrying sick passengers lands at JFK airport, officials say

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură