Avioane de vânătoare israeliene lansează noi atacuri asupra Fâşiei Gaza

Avioane de luptă israeliene.
Avioane de luptă israeliene. (Captură Foto)

Avioane de luptă israeliene au lovit câteva ţinte în estul Fâşiei Gaza în primele ore ale dimineţii de vineri ca răspuns la un atac cu rachetă asupra unei clădiri din sudul Israelului, potrivit Deutsche Welle.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a afirmat că avioanele de luptă au lovit ţinte care aparţin militanţilor Hamas. Nu au existat din nicio parte informări imediate privind eventuale victime.

Schimbul de rachete a ridicat semne de întrebare asupra unui acord de încetare a focului încheiat în luna mai, în urma celor mai serioase violenţe petrecute după 2014.

Noul conflict a fost declanşat miercuri, când Israelul a blocat accesul ambarcaţiunilor de pescuit palestiniene în apele din apropierea coastelor, după ce o serie de baloane incendiare au fost lansate asupra unor terenuri agricole israeliene.

„Din cauza lansării continue de baloane şi zmeie incendiare din Fâşia Gaza către Israel”, a susţinut Ministerul israelian al Apărării, „s-a decis în această noapte [miercuri] să nu se mai permită accesul în spaţiul maritim al Gazei până la noi ordine”.

În cursul zilei de joi, avioane de vânătoare israeliene au lovit un tunel din Gaza, după ce sistemele de apărare aeriană israeliene au interceptat o rachetă lansată din teritoriul palestinian.

Nimeni nu a revendicat atacurile cu rachetă sau baloane incendiare.

Hazem Qassem, purtător de cuvânt al Hamas, i-a acuzat pe israelieni că folosesc situaţia pentru propagandă electorală. Ameninţările împotriva Gazei şi a liderilor Hamas au rolul doar de a „atrage voturi electorale suplimentare”, a precizat Qassem.

Israelul organizează noi alegeri în luna septembrie ca urmare a eşecului premierului Benjamin Netanyahu de a forma luna trecută o coaliţie de guvernare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe